inițiativa unui antreprenor local - complex de atletism pentru sportivii sibieni în valea aurie

Sute de sportivi sibieni care practică atletismul au rămas fără un loc în care să se antreneze, după ce au început lucrările la stadionul municipal. Alergătorii au reușit câteva antrenamente în Parcul Sub Arini, dar cei care practică alte ramuri ale atletismului nu au mai făcut un antrenament ca la carte de luni bune. Asta se va schimba în maxim două săptămâni, când lucrările de amenajare ale unui complex de atletism vor fi finalizate. Investiția este privată și vine la inițiativa unui antreprenor local, care cu ajutorul sponsorilor și posibilitățile proprii va oferi o oportunitate nouă sportivilor locali.

Cornel Pascu, patronul firmei de construcții Emco, este cel care a luat inițiativa amenajării unui teren pentru atleții Sibiului și cu ajutorul mai multor sponsori o pune în practică. ”Cei care practică atletismul nu au mai avut unde să se antreneze după ce au început lucrările la stadion. Am încercat să îi ajut, pentru că nimeni nu s-a gândit la ei…unde să se antreneze? Mi-am amintit de terenul de rugby, cel nefolosit, din Valea Aurie, am luat legătura cu cei de la CSM, ei au obținut avizul de la Minister și ne-am apucat de treabă”, spune Cornel Pascu.

inițiativa unui antreprenor local - complex de atletism pentru sportivii sibieni în valea aurie

Investiția în amenajarea terenului este de aproximativ 50.000 de euro. Vor fi amenajate o pistă de atletism cu 2 culoare, pe 250 de metri, un culoar de 100 de metri pentru viteză, o groapă cu nisip pentru săritura în lungime, un culoar pentru aruncarea suliței și o suprafață pentru aruncarea greutății. Vor fi aduse și două containere care vor fi folosite pe post de vestiar și toalete ecologice.

inițiativa unui antreprenor local - complex de atletism pentru sportivii sibieni în valea aurie inițiativa unui antreprenor local - complex de atletism pentru sportivii sibieni în valea aurie

”Când au început lucrările la stadion am fost anunțați că nu ne mai putem antrena colo, și că nu ni se poate pune la dispoziție un alt loc pentru antrenamente. Domnul Pascu s-a oferit să ne sponsorizeze pentru un cantonament, dar am spus că mai bine să încercăm să amenajăm ceva aici. Domnul Pascu a preluat ideea și a reușit să facă acest mini complex. Doar de la atletism vor fi 120 de sportivi care se vor antrena aici, iar dacă îi punem la socoteală și pe cei de la alte ramuri, se ajunge la 250-300 de sportivi”, spune Adrian Drăgan, antrenor de atletism.

Lucrările vor fi finalizate în aproximativ două săptămâni, iar sportivii vor putea începe antrenamentele aici.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu