doliu în presa sportivă - a murit omul care a realizat ani la rând "fotbal, minut cu minut"

Presa sportivă este în doliu! Ion Ghitulescu, unul dintre cei mai buni comentatori sportivi din țară, a murit la vârsta de 90 de ani.

“Astăzi, ne despărțim de cel care a inițiat și moderat emisiunea radiofonică Fotbal, minut cu minut, Ion Ghitulescu”, a anunțat Radio Reșița.

Ion Ghitulescu s-a născut pe 27 august 1930, la București. A practicat rugbyul și baschetul și a comentat primul meci de fotbal din carieră în 1955, CSA Steaua – Energia Petroșani, 1-1.

El este unul dintre cei care a pus bazele celebrei emisiune “Fotbal, Minut cu Minut, iar în 2003 a primit de la președintele României de la acea vreme, Ion Iliescu, “Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler”, pentru întreaga carieră.

Ion Ghitulescu a participat în calitate de comentator la șapte ediții ale Jocurilor Olimpice (1960, 1964, 1972, 1980, 1984, 1992, 1996), Campionatele Mondiale de fotbal (1966, 1990, 1994), Campionatele Mondiale de handbal.

“”S-a stins din viață o legendă a radioteleviziunii din Romania. Avea un timbru fermecător, unic. Era inelagabil. Ion Ghitulescu, pe lângă faptul că era un comentator sportiv desăvârșit, era și un realizator pe măsură. A realizat mulți ani o emisiunea matinală care era urmărită de milioane de romani. O personalitate de primă talie, școlit, inteligent, cu o voce catifelată de senzație.

A fost și rămâne cel mai mare comentator și realizator radio, cu o voce care rămâne în inima turturor. Este un monstru sacru al presei și al radioului public. Acum, când aripa morții l-a săgetat la 91 de ani, eu pot doar să afirm că am debutat cu dansul, a fost un maestru pe care l-am respectat și fară pic de inividie i-am recunoscut meritele. Un monstru sacru al presei”, a spus Ilie Dobre. conform gsp.

Ultima oră

Comentariul meu