vrei să devii proprietar? care sunt cele mai căutate cartiere din sibiu, mai ales dacă ai copii

Sunteți o familie la început de drum și ați decis că e momentul să aveți locuința voastră. Chiria nu vă mai avantajează, vreți un loc unde să prindeți rădăcini, cum spuneau bătrânii noștri. Cum mulți specialiști spun că este un moment bun pentru achiziția unei case, deja te-ai uitat pe anunțuri, dar ai vrea să restrângi un pic căutările, pentru că te simți copleșit.

În anunțurile cu apartamente puse la vânzare în Sibiu găsești de toate: de la apartamente cu două camere de 56.000 de euro în zona Hipodrom 2 sau în Șelimbăr, ba chiar de 55.000 de euro la Turnișor, până la unele ce sar de 80.000 de euro, ba chiar de 90.000 și chiar de 105.900, e adevărat, cu 3 camere, cel din urmă găsindu-se în Șelimbăr.

Vei găsi însă și un apartament de 3 camere la 120.000 de euro și probabil nu e singurul.

Pentru că probabil ați trecut de stadiul în care să stați la garsonieră, trebuie să știți că găsiți destule oferte bune la 2 camere până în 60.000 de euro. În zona Hipodrom 4 veți găsi chiar un apartament de 3 camere la numai 50.000 de euro, într-un imobil nou.

Cine caută găsește! Iar dacă ai noroc, poți găsi oferte rare, așa cum e un apartament de 4 camere la numai 60.000 de euro.

Cu 250.000 de euro poți găsi un apartament de 6 camere în Calea Dumbrăvii, dar nu e necesar să scoți din buzunar chiar atât. Poți găsi un apartament de 5 camere 117.900 euro în Turnișor sau chiar la 109.800 în Tilisca.

Tu știi în ce sumă trebuie să te încadrezi, dar noi îți putem spune care sunt cele mai potrivite cartiere  pentru familiile tinere.

Cartierele ideale pentru familiile tinere. Au toate facilitățile

Cele trei cartiere sunt Turnișor, Hipodrom și Șelimbăr. Dar să le luăm pe rând.

Turnișor este un cartier unde se construiește foarte mult. Conform sursei, mai ales în cartierul Alma de pe strada Frunzei s-a construit în ritm alert: 45 de blocuri în care s-au mutat peste 1.000 de familii în ultimii 10 ani.

Cartierul prezintă avantajul de a se afla într-o zonă bună în oraș, cu acces facil la aeroport și șoseaua de centură, are în proximitate școli și grădinițe. În plus, zeci de companii multinaționale și-au deschis puncte de lucru în zona Industrială Vest și mii de tineri lucrează aici, iar din Turnișor în această zonă industrială se ajunge foarte ușor, fără a pierde timp rețios în trafic.

Hipodrom e un alt cartier căutat de familiile tinere, având în imediata vecinătate terenuri de fotbal, parcuri și săli de fitness, dar și școli, grădinițe și licee. De asemenea, prin mijloacele de transport în comun există conexiuni excelente cu numeroase zone de interes din oraș.

Tot de aici se ajunge ușor la cel mai mare centru comercial din oraș, Promenada Mall, dar și la Cedonia sau la Piața Rahovei.

Șelimbăr, pe locul trei în topul preferințelor familiilor tinere, este localitatea aflată chiar lângă Sibiu, dar construcțiile noi în plină expansiune vor face ca acesta să devină realmente un cartier al orașului, spun specialiștii. Cum peste 50% dintre construcții sunt noi, acestea au atras deja foarte multe familii tinere.

Zona este sigură, cu multe locuri de joacă, iar poluarea e considerabil mai mică decât în oraș. Aici sunt numeroase magazine, farmacii, iar locatarii ajung cu ușurință și la Promenada Mall. În plus, se ajunge repede și pe centura orașului, dar și pe DN1.

Cartierele din Sibiu cu cele mai bune facilități la educație

Iar dacă pentru familia ta e cel mai important să oferi copiilor tăi cea mai bună educație, află că Sibiul se află pe poziția opt la nivel național în ceea ce privește oferirea celor mai bune facilități educaționale din România. Dacă plănuiești să te muți aici din alt oraș, e o alegere cum nu se poate mai fericită.

Oradea și Brașovul sunt fruntașe în acest top, în vreme ce la polul opus se află Alexandria și Focșani, se arată într-un studiu recent.

La nivel național, clasamentul arată cam așa: Oradea, Brașov, Pitești, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Slobozia, Miercurea Ciuc, Sibiu, Timișoara și Râmnicu Vâlcea. La polul opus se situează Giurgiu, Alexandria și Focșani, acestea din urmă fiind desemnate cele mai neavantajoase orașe din punct de vedere al facilităților educaționale.

Capitala ocupă a 14-a poziție în clasamentul celor mai avantajoase orașe din punct de vedere al facilităților educaționale și accesului la acestea, așa după cum sunt ele percepute de cetățeni.

Dacă ne referim strict la Sibiu, cartierele cele mai ofertante din acest punct de vedere, al accesului la educație, sunt următoarele. În fruntea clasamentului este zona centrală, cu un punctaj de 71,91, din maximul de 100. Urmează cartierul Ștrandul, cu 69,81 de puncte, și apoi, în ordine, Cedonia, Calea Dumbrăvii și Mihai Viteazul.

Ultima oră

Comentariul meu