creatorul antivirusului mcafee găsit mort în celulă - sunt indicii că john mcafee s-a sinucis

Creatorul antivirusului McAfee a fost găsit mort în celula sa dintr-o închisoare catalană. Magnatul John McAfee, în vârstă de 75 de ani, a fost arestat în Spania în baza unui mandat Interpol și urma să fie extrădat în SUA pentru infracțiuni fiscale. Extrădarea s-a tocmai fusese aprobată de justiția spaniolă.

Departamentul de Justiție al Generalitat de Catalunya a raportat că, miercuri după-amiază, un prizonier aflat în așteptarea extrădării în Statele Unite a fost găsit mort în celula pe care o ocupa în inchisoarea Brians 2, în Sant Esteve Sesrovires. Surse din cadrul penitenciarului au declarat pentru presa spaniolă că victima este creatorul antivirusului McAfee, John McAfee, în vârstă de 75 de ani, aflat în închisoare din 4 octombrie anul trecut.

S-au efectuat manevre de resuscitare, dar medicii au certificat în final decesul. Se investighează cauzele morții. Totul indică faptul că ar putea fi o sinucidere.

La începutul lunii octombrie a anului trecut, procuratura spaniolă a dispus încarcerarea creatorului celebrului antivirus după ce acesta a fost arestat pe aeroportul El Prat când era pe punctul de urca în avion. El și alte două persoane mergeau la Istanbul. La controlul internațional de ieșire, McAfee, care deținea pașaportul britanic, a fost interceptat printr-un mandat de arestare și extrădare al Interpol emis de Statele Unite pentru o infracțiune fiscală. Risca 30 de ani de închisoare.

Ultima oră

Comentariul meu