ce să nu ratezi în riviera maya

Când se vorbește despre Mexic, te gândești la 90% din frumoasele plaje din Riviera Maya. Cine a auzit vreodată de Cancun sau de plajele sale? TOATA LUMEA! Este o destinație de vacanță din ce în ce mai populară, deoarece acolo, soarele este prezent pe tot parcursul anului.

În acest articol îți vom împărtăși elementele esențiale de făcut în peninsula Quintana-Roo sau mai cunoscută sub numele de Riviera Maya așa că dacă vrei să o vizitezi, nu rata ofertele de pe Travel Matters!

CANCUN: lux și cele mai frumoase plaje

Bucură-te de plajele hotelului

Trebuie să știi că în Cancun este doar o zonă hotelieră, deci majoritatea plajelor sunt privatizate de hoteluri.

Plaje publice

Playa Delfines, Playa Tortugas și Playa Marlin sunt cele 3 plaje publice unice din Cancun. Dacă ar fi să recomandăm doar una: Playa Delfines, fără ezitare!

Vizitează Isla Mujeres

Această insulă merită să nu o ocolești! Plecările sunt doar de la Cancun la Playa Tortugas. Pentru a ajunge acolo trebuie să îți cumperi biletul de feribot: îl poți cumpăra direct de la hotelul sau ai puncte de vânzare în tot orașul.

Pe barcă sau odată ce ajungi, vei găsi toate activitățile oferite pe insulă: snorkeling, quad, ciclism, scufundări, relaxare etc. și unii chiar stau acolo câteva zile. O poți face într-o zi și ți-e suficient să te duci în jurul insulei cu quad și să te bucuri de plajele frumoase.

Petrecere la Coco Bongo

Atenție, acesta este clubul pe care nu trebuie să îl ratezi în Mexic, renumit în toată lumea! Este un adevărat spectacol și o atmosferă unică de experimentat cel puțin o dată (aproximativ 65 € pentru intrarea de bază cu băuturi gratuite toată seara).

PLAYA DEL CARMEN: orașul petrecerii

Profită de acoperișurile mărețe

Plajele de aici nu sunt foarte frumoase, mai ales în comparație cu orașele din jur. Însă Playa are acoperișuri magnifice, cu acces gratuit în hoteluri mai mari, cu o piscină pe acoperiș și o vedere uluitoare la mare. Ideal pentru o după-amiază relaxantă și unde te poți bucura de artificii și petreceri la piscină la sfârșitul zilei.

Scăldatul în cenote

O alternativă la înotul pe plajă: cenotele magnifice (și foarte turistice).

Snorkeling/scufundări în Cozumel

Insula cunoscută pentru corali, diversitate și apele limpezi. Pasionații de scufundări rămân acolo câteva zile pentru a obține diplomele de scufundări. Dacă ești un fan al coralilor, mergi la el și petrece una sau mai multe zile pe insulă.

5ta Avenida: magazine și petrecere

5ta Avenida este cel mai faimos bulevard din Playa del Carmen. Aici se află toate restaurantele, barurile, marile centre comerciale și cluburile de noapte. Seara, această stradă se transformă într-un club de noapte gigant, visul unui petrecăreț!

Mănâncă sănătos și vegetarian

Există o mulțime de opțiuni pentru restaurante, inclusiv sănătoase și vegetale!

TULUM: paradisul relaxării și al peisajelor sălbatice

Ruinele Maya din Tulum

Sit-ul arheologic de neratat din Tulum, un oraș vechi mayaș la marginea Caraibelor, cu o plajă magnifică (adu-ți costume de baie și șepci).

Plaje, restaurante și baruri

Tulum a devenit o adevărată zonă hotelieră cu restaurante, baruri, magazine, cluburi pe plajă, fiecare mai frumos decât altul. Ai multe de făcut!

Rezervația naturală Sian Ka’an

Dacă vei merge pe strada unde sunt toate barurile și restaurantele, vei găsi intrarea într-o rezervație naturală foarte mare și laguna sa: plaje mici sălbatice, crocodili, păsări, natură, puncte de vedere etc. Ideal pentru o după-amiază în mijlocul naturii departe de turiști. Fii atent cu mașina ta, sunt drumuri de pământ cu multe găuri!

Mergi la un parc de aventuri

Poți alege să mergi la parcul ecoturistic Xel-Ha toată ziua. Este un adevărat oraș plin de activități pe apă și pe uscat: snorkeling, cenote, stânci, tirolii, animale, geamanduri, restaurante, plaje etc … Aici poți înota cu delfinii pentru prima dată.

Există, de asemenea, parcurile Xcaret și Xplor printre cele mai renumite.

 

BONUS: Ce să faci în Yucatan?

Mic bonus într-o regiune pe care o vei iubi. Dacă ai ocazia și timpul fă-i un tur cu mașina (mai ales dacă ai închiriat o mașină).

  • Plimbă-te pe străzile liniștite din Merida
  • Mănâncă și bea o băutură la Night Food Market: Mercado 60
  • Vizitează Muzeul Maya din Merida pentru a afla mai multe despre cultură
  • Petrece 2-3 ore în satul galben Izamal
  • Mergi să înoți în cenotele sălbatice: cele 2 ale lui Pixyah (Yah Nah și Noh Mozon).

Ultima oră

Comentariul meu