regulamentul primăriei sibiu pentru închirierea trotinetelor electrice - cele parcate neregulamentar vor fi ridicate

Numărul trotinetelor electrice și a celor care le închiriază s-a înmulțit în Sibiu. Așa că reprezentanții Primăriei au întocmit un regulament după care să se desfășoare această activitate și au reglementat inclusiv faptul că trotinetele parcare neregulamentar vor fi ridicate, exact ca în cazul mașinilor.

Trotinetele vor circula doar pe acele sectoare de drum unde viteza este reglementată la 50 de kilometri la oră.

regulamentul primăriei sibiu pentru închirierea trotinetelor electrice - cele parcate neregulamentar vor fi ridicate

Trotinetele nu vor putea staționa pe trotuare cu lățime mai mică de 2 metri, în stațiile de autobuz și la 25 de metri înaintea și după acestea, pe locurile de parcare special amenajate pentru autoturisme, pe spații verzi, la mai puțin de 10 metri de intersecții, la rastelele de biciclete sau pe malurile râurilor și lacurilor.

În schimb, este permisă staționarea trotinetelor electrice pe zone pietonale, în locații retrase, astfel încât să nu împiedice circulația pietonilor. Reprezentanții Primăriei au stabilit exact și cum trebuie sprijinite trotinetele electrice: utilizând sistemul propriu de fixare, paralel sau oblic cu bordura, înspre carosabil, pe aliniamentul copacilor, cu condiția ocupării lățimii maxime de 0,5 din lățimea totală a trotuarului.

Activitatea operatorilor economici care închiriază trotinete electrice este și ea prevăzută în regulament:

Pe lângă actele necesare avizării, Primăria prevede ca operatorii să dezinfecteze trotinetele pe care le închiriază, să dispună de toate accesoriile necesare circulației în siguranță. Trotinetele care se află în locații interzise mai mult de 60 de minute în zona Centrului Istoric și mai mult de 120 de minute în alte zone vor fi ridicate de operatorul economic. Dacă nu, trotinetele vor fi ridicate la fel ca mașinile parcare neregulamentar, iar pentru recuperarea lor se va plăti câte 100 de lei taxă de ridicare, 100 de lei taxă transport și 25 de lei pe zi taxă de depozitare.

Cei care solicită aviz din partea Primăriei pentru prima dată sunt obligați să dețină trotinete noi. Mai apoi, trotinetele trebuie înlocuite la fiecare 2 ani, pentru că aceasta este perioada maximă admisă de Primărie pentru a fi utilizate de sibieni și turiști.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică