Rusaliile sunt cea mai mare sărbătoare după Paști. În satele din județul Sibiu se păstrează încă tradiția și se sărbătorește cum se cuvine. Duminică s-a sărbătorit tradițional. Sătenii, de la mic la mare, s-au îmbrăcat în haine populare și au mers la slujbă la biserică. La Jina s-a întins apoi o horă, iar la Șura Mică s-a sărbătorit Armindenul, iar la Gura Rîului s-a sfințit pământul agricol.
În duminica Rusaliilor tinerii din Jina au îmbrăcat portul popular și au mers la biserică. Apoi, după slujbă, au întins o horă în centrul comunei, la fel cum făceau strămoșii lor.
La Gura Râului, tradiția spine că de Rusalii se sfințește terenul agricol. Așa s-a întâmplat duminică, când a fost sfințită și o nouă troiță.
La Rusciori tinerii au respectat tradiția și au sărbătorit Armindenul. Armindenul se serbează pentru rodul pământului, ca să nu bată grindina, împotriva dăunătorilor, pentru sănătatea animalelor, să iasă vinul bun, iar oamenii să fie sănătoși. Cu o zi înainte, feciorii aduc din pădure mesteceni mici pe care îi pun în fața porților fetelor nemăritate, unde se lasă pana la seceriș, când se pune în focul cu care se coace pâinea din grâul cel nou.
Dar, înainte de slujbă locuitorii din Rusciori au mers și ei la slujba de Rusalii. La fel ca în celelalte sate din județul Sibiu au purtat costumul popular, cu aceeași mândrie și cei mici, și vârstnicii.