transportatorii români cer explicații guvernului despre impozitarea diurnei
  • Uniunea Naţionalã a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicitã Guvernului clarificarea urgentã a situaţiei impozitãrii diurnei.
  • În caz contrar industria de transport rutier va fi condamnatã la un faliment imediat, spun transportatorii.

Uniunea Naţionalã a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicitã Guvernului clarificarea urgentã a situaţiei impozitãrii diurnei plãtite şoferilor profesionişti români care opereazã transport rutier internaţional, având în vedere incertitudinea majorã creatã în sectorul transporturilor rutiere de controalele recente ANAF.

Inspecţiile au vizat reîncadrarea diurnei ca venit salarial şi plata impozitelor şi contribuţiilor aferente retroactiv pe 5 ani, susţin transportatorii.

Aceastã interpretare retroactivã a legislaţiei aplicabile de cãtre organismele de control din România afecteazã grav supravieţuirea sectorului românesc de transport rutier internaţional, ameninţând sã conducã la falimentul imediat al firmelor de transport, în condiţiile în care sunt situaţii în care deciziile de impunere sunt în cuantum cel puţin egal cu cifra de afaceri anualã a companiei. UNTRR atenţioneazã cã orice creştere unilateralã a costurilor în domeniul transporturilor rutiere de cãtre România în urma acestei noi abordãri/interpretãri a ANAF, ameninţã cu extincţia acest sector important al economiei româneşti”, arată uniunea.

Operatorii de transport rutier mai spun că sunt puşi într-o situaţie disperatã, şi că protestele sunt inevitabile.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Pai la cate imprumuturi au facut guWernantii, din ce credeti ca le vor plati? Din munca oamenilor, din taxe si impozite.
    Toate cheltuielile uriase pe campania de vaccinare, milioanele de vaccinuri cumparate degeaba cu care nu au ce sa faca, de unde credeti ca vor lua banii astia?
    Tot sectorul HORECA este facut praf. Firmele mici private, majoritatea au dat faliment. Intram intr-o criza planificata iar cei ce vor suferi in aceasta criza, suntem noi, oamenii de rand.
    Ca nu plange Catu sau Arafat dupa job, si nici ca nu isi mai pot plati ratele la apartament.
    Toata tara ar trebui sa iasa in strada si sa le ceara socoteala pentru ce au facut.