o nouă acțiune de ecologizare a cisnădioarei - sâmbătă se curăță valea argintului

Cisnădioara și zona din jurul satului, unde cei mai mulți dintre sibieni își petrec zilele libere, va arăta impecabil. Asta după ce vor fi adunate toate gunoaiele lăsate în urmă de turiști sau aruncate la întâmplare. Acum două săptămâni a avut loc o primă acțiune de strângere de gunoaie, iar sâmbătă va fi organizată a doua.

La acțiunea de acum două săptămâni s-au strâns zeci de saci cu mizerie care au umplut o mașină mare de gunoi. Cei peste 50 de voluntari, locuitori ai Cisnădioarei, dar și iubitori ai naturii din Sibiu și Cisnădie, au adunat de la pet-uri, la cadavre de animale, anvelope și saltele.

”Pe lângă ecologizarea zonei ne dorim în primul rând și să creștem gradul de conștientizare. Cei care vin aici să înțeleagă că nu este în regulă să lase mizeria. E foarte simplu să pună deșeurile într-un sac pe care să îl arunce la un tomberon, acasă. La fel, cei care au lucruri din casă de care nu mai au nevoie, să nu le mai arunce în pădure, pot fi duse la fel, în locuri special amenajate pentru colectarea deșeurilor”, spun organizatorii.

A doua acțiune de ecologizare va avea loc sâmbătă, 19 iunie. Întâlnirea voluntarilor este la ora 9 la intersecția Văii Argintului și strada Silvicultorilor. Mănușile și sacii sunt asigurați, cei care vor participa la acțiune trebuie dar să aibă cizme de cauciuc, pentru că sunt și porțiuni cu noroi.

Cine dorește să ia parte la acțiune poate obține informații și la numărul de telefon 0756103828.

 

Ultima oră

Comentariul meu