crimă la sibiu - cadavrul bărbatului găsit într-o casă din țiglari - „moartea a fost violentă”
foto: arhivă

O crimă a avut loc la Sibiu. Bărbatul găsit mort într-o casă din Țiglari, joi seara, a fost omorât. Potrivit procurorilor, moartea acestuia a fost una violentă.

Un bărbat a fost găsit mort într-o casă, joi seara, în cartierul Țiglari pe strada Lutului. Cadavrul acestuia a fost dus la Serviciul de Medicină Legală și, în urma expertizei, a reieșit că a fost vorba despre o crimă. Trupul bărbatului era plin de leziune, astfel că moartea a fost una violentă.

CITEȘTE ȘI: Bărbat găsit mort într-o casă din Țiglari – Prezintă leziuni pe corp

„La data de 17.06.2021 Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu s-a sesizat din oficiu cu privire la decesul unei persoane de sex masculin în vârstă de 53 ani, al cărei cadavru a fost găsit în propria locuință şi care prezenta multiple urme de agresiune la nivelul corpului”, spune procuror șef secție Ruginosu Mihaela, în calitate înlocuitor de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Medicii legiști – „Moartea a fost violentă”

Medicii legiști au stabilit că decesul bărbatului a survenit în urma unui șoc traumatic. Aceasta a suferit o hemoragie, având mai multe răni la nivelul capului, toracelui și membrelor. Criminalul i-a provocat leziuni pe tot corpul.

„În prezent se efectuează cercetări în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului, sub aspectul infracţiunii de omor, prev. şi ped. de art. 188 alin.1 C.penal. Potrivit fişei de constatări preliminare întocmite de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Sibiu, moartea a fost violentă şi s-a datorat şocului traumatic şi hemoragic consecutiv unui politraumatism cu multiple plăgi (la nivelul capului, toracelui şi membrelor), hematoame extinse (la nivelul capului, trunchiului şi membrelor) şi fracturi osoase (claviculă stângă, stern şi coaste)”, mai spun procurorii.

Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale şi al medicilor legişti din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Sibiu.
Vom reveni cu un comunicat într-o fază ulterioară a anchetei. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ultima oră

Comentariul meu