zeci de containere instalate în curtea spitalului - locuri în plus la secția de infecțioase
Foto Arhivă

Secția Infecțioase a Spitalului Județean Sibiu a fost cea mai solicitată în ultimul an și jumătate. Au trecut pe aici mii de pacienți infectați cu covid 19, iar locurile pentru aceștia au foste extinse în tot spitalul. Acum că lucrurile s-au liniștit, cel puțin pentru o perioadă, spun specialiștii, Secția de Infecțioase se reorganizează și se fac locuri pentru pacienți.

În perioada următoare în curtea Spitalului Județean vor fi amplasate 18 containere care vor forma o construcție nouă. Activitățile administrative ale Secției Infecțioase se vor muta în aceste containere. Astfel, în cadrul clădirii complet renovate în care funcționează secția se vor crea alte 12 locuri pentru pacienți în urma relocării spațiului administrativ.

Autoritățile centrale vorbesc de un al patrulea val al epidemiei de coronavirus, în care tulpina indiană, mult mai contagioasă, va fi predominantă. Reprezentanții spitalului sibian spun că locurile în plus de la infecțioase și containerele ce vor fi instalate nu sunt de fapt pregătiri pentru noul val, dar pot reprezenta o soluție în cazul în acre numărul infectărilor va crește.

”Nu este o măsură luată exclusiv pentru eventualitatea unui nou val de Covid-19. Este o măsură pentru a crește capacitatea de preluare a bolnavilor în cadrul Secției Boli Infecțioase și calitatea actului medical. Extinderea secției Boli Infecțioase cu ajutorul containerelor permite asigurarea de locuri și pentru bolnavii cu alte patologii decât Covid19, precum și posibilitatea de extindere/expansiune instantanee a serviciilor în cazul apariției unui nou val de infecții SARS-Cov2. Practic, după amplasarea modulelor, din pavilionul actual vor fi scoase birourile și tot ceea ce înseamnă spațiile adiacente actului medical. Acestea vor fi relocate în spațiile modulare nou create, în așa fel încât actuala clădire a secției, care este una reabilitată integral și oferă condiții foarte bune, să servească direct pacientul”, spune Decebal Toderiță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Cele 18 containere vor fi cumpărate din fonduri provenite din sponsorizări, dar și din fonduri ale spitalului și Consiliului Județean Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu