studenții militari de la sibiu, locul întâi la concursul „circular economy hackathon”

Patru studenți ai Academiei Forțelor Terestre din Sibiu au participat la competiția internațională „Circular Economy Hackathon”. Proiectul lor despre economia circulară a impresionat juriul și au obținut locul I. Studenții au posibilitatea de a participa la un stagiu de pregătire la Bruxelles, dar pentru asta au nevoie de cât mai multe voturi.

Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a participat, în zilele de 11 și 12 iunie, la competiția internațională de proiecte Circular Economy Hackathon, organizată de Institutul pentru Cercetări în Economie Circulară, Mediu „Ernest Lupan” și Agenția de Dezvoltare Regională Centru. Echipa instituției noastre, formată din patru studenți din cadrul Facultății de Științe Economice și Administrative: Ioan-Bogdan Cătană-Bota, Alexandra Cozma, Alex-Teodor Rusu și Gabriela Tiron, și coordonată de doamna lect.univ.dr. Cristina Bătușaru, a obținut locul I la secțiunea „Deșeuri”, convingând juriul de circularitatea ideii lor.

Competiția a urmărit implicarea studenților din cadrul tuturor ciclurilor de studii (licență, master, doctorat, post-doctorat) și a absolvenților, în rezolvarea unor provocări ce abordează economia circulară, cu accent pus pe: schimbări climatice, consum excesiv, producția iresponsabilă și gestionarea deficitară a resurselor. În cadrul competiției, echipele au avut oportunitatea de a dezvolta și de a defini soluții inovatoare și antreprenoriale în problematicile abordate de fiecare în parte.

Printre premiile acordate în cadrul concursului se numără și Premiul de popularitate, constând într-un stagiu de două zile la Bruxelles, unde câștigătorii vor participa la un eveniment dedicat economiei circulare. Premiul va fi decernat în urma campaniei de votare de către public a echipei favorite, organizată pe pagina oficială a competiției în perioada 15-22 iunie.

Echipa noastră, ????? ?, poate fi susținută completând formularul de vot pâna în data de 23 iunie, ora 16.00, accesând linkul: http://shorturl.at/sLNZ9

Ultima oră

Comentariul meu