premierul nu își dorește o reformă administrativ-teritorială care să reducă numărul de localități
Foto - Hotnews

Premierul Florin Cîțu a respins joi ideea unei reforme administrativ-teritoriale care să ducă la scăderea numărului de localități. El a spus că nu vrea o astfel de reorganizare prin lege, ci să se realizeze ”natural”.

”Aș vrea să creăm motivația să se realizeze natural reorganizarea administrativ-teritorailă, nu printr-o lege. Să creăm proiecte în jurul cărora aceste UAT-uri (unități administrativ-teritoriale – n.red.) să se unească. Dacă venim într-o zonă și finanțăm scoală, spital, să se unească natural. Este o opinie personală”, a spus Cîțu într-o conferință de presă la Alba Iulia.

El a mai spus că în acest moment 1250 de localități din cele circa 3.2000 la nivel național au cheltuieli cu salariile mai mari decât veniturile totale. ”E adevărat, e o problemă de sustenabilitate a finanțelor. Multe UAT-uri chiar nu au venituri, nu au de unde să plătească”.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Titlu: „Premierul își dorește o reformă administrativ-teritorială care să reducă numărul de localități”

    Subtitlu: „Premierul Florin Cîțu a respins joi ideea unei reforme administrativ-teritoriale care să ducă la scăderea numărului de localități”

    Domnule Stancu Alexandru, nu vă întreb ce aţi înţeles din ce a spus Premierul, este treaba Dvs, dar informaţi-ne ce a spus Premierul, şi să lăsaţ-nei pe noi să înţelegem, atâta cât ne duce mintea.