video prima ședință față în față la consiliul local sibiu - a durat mai puțin de șase minute

Consilierii locali s-au întrunit în ședință extraordinară pentru a aproba două proiecte de finanțare și unul ce modifică pașii de urmat în avizarea noului spital județean. Premiera însă a fost faptul că pentru prima dată în mai mult de un an ședința nu s-a mai desfășurat prin intermediul internet-ului, ci față în față.

Ultima ședință a Consiliului local, desfășurată în sala de consiliu a Primăriei, a avut loc în luna februarie 2020. Apoi, timp de un an și patru luni ședințele s-au desfășurat prin platforma Zoom. Singura ședință care a mai avut loc față în față a fost cea din noiembrie 2020, când s-a constituit Consiliul Local, în urma alegerilor din septembrie.

Acum însă, după ce numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus a scăzut, iar la Sibiu a fost a treia zi consecutivă fără niciun caz nou, ședința a avut loc din nou, față în față.

Consilierii au purtat măști de protecție, iar ședința a fost una extrem de scurtă, o altă premieră a ultimelor luni, când la fiecare întrunire au existat discuții pe margine a proiectelor supuse aprobării. Cu toate procedurile și intonarea imnului de stat ședința a durat 5 minute și 50 de secunde.

În acest timp s-au votat cele trei proiecte: alocarea finanțării pentru agenda culturală, despre care se găsesc detalii AICI, finanțarea Agendei Educaționale, cu detalii AICI și un alt proiect care vizează modificarea câtorva pași în ceea ce privește avizarea construcției noului spital județean.

Ultima oră

Comentariul meu