tribunalul sibiu, despre cazul judecătorului de la agnita care tărăgănează dosarele - „este o situație excepțională”

Mai mulți avocați sibieni se plâng că activitatea Judecătoriei Agnita este blocată, dosarele fiind motivate și soluționate cu întârzieri foarte mari. Aceștia spun că problema persistă de când se află în funcția de președinte al instanței judecătorul Teodor Marian Barbu. Tribunalul Sibiu transmite că la Agnita a fost vorba despre o situație excepțională.

Avocații au ridicat un semn de întrebare referitor la modalitatea în care se judecă dosarele penale, cerând să li se explice care este motivul pentru care instanța tergiversează soluționarea unor dosare care nu ridică probleme deosebite.

CITEȘTE ȘI: Președintele Judecătoriei Agnita, acuzat de tărăgănarea luni de zile a soluțiilor

Tribunalul Sibiu transmite că situația Judecătoriei Agnita este una excepțională, deoarece acolo, vreme de mai bine de un an, și-a desfășurat activitatea un singur judecător, deși schema este de patru posturi.

„Situația Judecătoriei Agnita este una excepțională, în principal deoarece în perioada februarie 2020 – mai 2021 în cadrul instanței din schema de 4 posturi de judecător și-a desfășurat activitatea un singur judecător. Gradul redus de ocupare a schemei de judecători a fost determinat de suspendarea temporară a activității a doi judecători prin intrarea acestora în concediu de creștere a copilului în 19.10.2019, respectiv 21.02.2021 și de admiterea de către CSM a cererii de transfer începând cu 01.06.2020 pentru alt judecător din cadrul instanței, postul rămânând vacant cu această dată”, transmite Cornelia Elena Prundaru, Biroul de Informare și Relații Publice al Tribunalului Sibiu.

Tribunalul Sibiu transmite că, împreună cu conducerea Curții de Apel Alba Iulia, a făcut demersuri în această perioadă pentru a asigura funcționarea Judecătoriei Agnita, fiind delegați judecători de la instanțele arondate, respectiv de la Judecătoria Mediaș și Judecătoria Săliște.

„Totodată, facem precizarea că începând cu data de 01.05.2021 în cadrul instanței funcționează doi judecători ca urmare a delegării de la Judecătoria Săliște a unui judecător, pe o perioadă de 6 luni. Așadar, dorim să ne exprimăm regretul față de această situație de natură a afecta calitatea actului de justiție prin dilatarea duratei procedurilor, și asigurăm toți participanții la activitatea judiciară că există deplină preocupare pentru îmbunătățirea situației”, transmite Cornelia Elena Prundaru, Biroul de Informare și Relații Publice al Tribunalului Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu