motanul din sibiu cu coronavirus felin - teddy are nevoie de tratament ca să trăiască

Un motănel din Sibiu a fost diagnosticat cu peritonită infecțioasă felină (PIF), o boală cauzată de coronavirusul felin. Stăpâna lui vrea din tot sufletul să-l salveze, însă tratamentul este foarte scump. Teddy are doar nouă luni de viață și, de când a venit pe lume, a trecut printr-o mulțime de peripeții. Aflați mai jos cum îl puteți ajuta.

motanul din sibiu cu coronavirus felin - teddy are nevoie de tratament ca să trăiască

Peritonita infecțioasă felină (PIF) este o boală cauzată de coronavirusul felin (CoVF). PIF este frecventă la pisicile tinere, acestea fiind predispuse la contactarea bolii în urma unui stres. Așa a fost și cu Teddy, un motănel tare simpatic, în vârstă de 9 luni, care a fost diagnosticat în urmă cu 4 săptămâni. Stăpâna lui l-a salvat de pe stradă pe vremea când era pui. „Majoritatea pisicilor au virusul, dar nu dezvoltă boala. Virusul îl pot lua dacă folosesc aceeași litieră și se manifestă când au imunitatea scăzută. Teddy a fost abandonat de mama lui, iar eu l-am luat când avea 2-3 săptămâni și l-am hrănit cu seringa. Problema este că a avut o operație din cauză că a fost bătut. A făcut puroi și nu am avut de ales decât să îl duc la operație. Posibil ca din această cauză să fi făcut boala”, spune Diana Buta, stăpâna motanului.

motanul din sibiu cu coronavirus felin - teddy are nevoie de tratament ca să trăiască

Forma bolii pe care a contactat-o motănelul Teddy este uscată-neurologică. La început, s-a manifestat prin apatie, starea blănosului schimbându-se total. „A devenit foarte apatic. Apoi unul dintre ochișori și-a schimbat culoarea, după care a început să își piardă echilibrul. În momentul în care sărea de pe pat, de exemplu, cădea într-o parte. Boala aceasta este fatală la pisici, iar tratamentul pe care am început să îl administrăm are un succes în proporție de 80%”, spune Diana.

motanul din sibiu cu coronavirus felin - teddy are nevoie de tratament ca să trăiască
Așa arăta ochișorul lui Teddy înainte de tratament

Tratamentul este foarte scump – E nevoie de peste 800 de dolari

Pentru a se face bine, Teddy are nevoie să urmeze un tratament cu fiole GS, un tratament experimental care este extrem de costisitor. L-a început de 25 de zile deja, iar organismul lui răspunde bine la el. Problema este că fiolele nu se găsesc în niciun cabinet veterinar din România, ci doar în străinătate. Diana le comandă de pe Internet, le plătește prin PayPal, iar o singură fiolă costă între 75 și 100 de dolari.

motanul din sibiu cu coronavirus felin - teddy are nevoie de tratament ca să trăiască

„Tratamentul ține 84 de zile. Astăzi este ziua 25 și mai am 8 fiole. Am mai strâns aproape 1.600 de lei din donații, iar cu banii aceștia mai cumpăr cinci fiole, deci vom ajunge până în ziua 43-45 cu ele. Problema este că doza unei injecții se mărește în funcție de greutatea pisicii. Eu cred că ar mai fi nevoie de 11 fiole, care costă aproximativ 825 de dolari. (…) După tratament există posibilitatea ca boala să recidiveze și să mai fie nevoie de tratament până la 3 săptămâni. Există mai mulți producători pe piață, dar eu, pentru motănelul meu, folosesc varianta Lucky”, povestește Diana.

Cine dorește să contribuie la salvarea micuțului Teddy, poate dona orice sumă în acest cont:

Buta Elena Diana

Cont LEI: RO06 RNCB 0227 1482 5224 0005 

RNCBROBU

 

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

  1. As vrea sa te contactez. Am un mic stoc de 3 fiole pe care ti le pot imprumuta sau vinde dupa caz.

  2. Am un pisoi care a fost bolnav de acest virus. Dupa tratament pisoiul se simte foarte bine. Sunt deja 35 zile de observatie si nu a mai aparut acest coronavirus felin.

    1. Bună diana! Am o pisica cu aceiași boala și as vrea sa discut cu dvs despre cum pot cumpăra și eu tratamentul.

  3. Am incercat sa donez, insa imi apare o notificare ca nu este valid contul. Va rog sa mai scrieti inca o data contul.