firmă amendată cu 6.000 de lei pentru că a tăiat ilegal brazi la gura râului

O firmă a fost amendată cu 6.000 de lei fiindcă a tăiat ilegal arbori la Gura Râului. Materialul lemnos a fost confiscat.

În perioada 29 aprilie – 10 iunie, polițiștii Biroului Silvic din cadrul Serviciului de Ordine Publică Sibiu, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Brașov au efectuat controale cu privire la modul de exploatare a arborilor din partida nr. 304 ”Curmătura Oilor”, situată pe raza localității Gura Râului.

„Cu această ocazie s-a constatat că un operator economic atestat pentru lucrări de exploatare forestieră a tăiat masă lemnoasă în volum de 53,122 mc lemn din specia brad, molid și fag fără a deține autorizație de exploatare și proces verbal de predare-primire a parchetului”, informează Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Societatea în cauză a fost sancționată contravențional conform Legii nr. 171/2010 art.16 alin.1, lit. a, cu suma de 6.000 lei și a fost confiscat valoric volumul de 53,122 mc material lemnos în valoare de 6.450,95 lei. De asemenea urmează a se propune retragerea atestatului de exploatare conform legislației în vigoare.

Ultima oră

Comentariul meu