ce facem în weekend la sibiu - noaptea muzeelor și filmele de la cinegold, cap de afiș

A sosit weekend-ul – cea mai așteptată perioadă a săptămânii. În acest sfârșit de săptămână, la Sibiu avem o varietate de evenimente inedite și activității interesante la care putem participa.

Cel mai remarcabil eveniment se va desfășura la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Este vorba despre Noaptea muzeelor, care se va desfășura într-un mod inedit.

Noaptea muzeelor

Cea de-a 17-a ediție a Nopții Muzeelor va avea loc sâmbătă, 12 iunie, la nivel național, și propune publicului expoziții, intervenții și experimente artistice, proiecții, spectacole, ateliere, concerte sau tururi interactive, dar și unele activări în mediul online. Mai multe detalii AICI.

CineGold

Sfârșitul de săptămână poate fi încheiat pe o notă plăcută savurând un film de calitate cu familia sau prietenii. Informațiile despre toate filmele care rulează la CineGOLD începând de vineri, 28 mai sunt disponibile pe www.cinegold.ro dar și pe aplicația gratuită CineGOLD.

Teatrul Gong

HERMANN VISEAZĂ

Spectacolul este o incursiune în mintea copilului care trece prin schimbări, ale cărui responsabilităţi venite odată cu începerea şcolii încep să planeze înfricoşător asupra lui, iar adulţii din jur au din ce în ce mai multe aşteptări de la el. Poate fi un spectacol în care orice copil are dreptul să se răzvrătească împotriva maturizării şi a trecerii timpului, care nu mai are răbdare cu el. În același timp, este şi un spectacol cu un final neaşteptat în care copilul descoperă că propiile frici şi supărări sunt mult mai mici decât credea, iar disciplina venită din educaţia solidă te poate ajuta să îmblânzeşti timpul şi lumea. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta de peste 5 ani și va avea loc vineri, 11 iunie de la ora 18:00 și sâmbătă, 12 iunie la ora 11:00, în Sala Etaj a Teatrului Gong.

Atelierul de Meșterilit – Dorothy și casa zburătoare

Cei doi prieteni Rilă și Aurilă le propun copiilor o incursiune în lumea magică a poveștilor. Vrăjitorul din Oz este una dintre poveștile preferate în copilărie, așadar Rilă și Aurilă le propun micilor meșteri să confecționeze o păpușă pe tijă și o casă zburătoare.
ATELIERELE DE MEȘTERILIT cu AuRILĂ și IepuRILĂ își propun să dezvolte un mediu creativ-educațional pe un model ce are la bază promovarea unor cursuri interactive pentru copii. Aceste ateliere deschid o poartă spre o mai bună înțelegere a artei teatrale prin formarea unei gândiri creative, menită să dezvolte imaginația copiilor, care au șansa să învețe lucruri noi din domeniu, într-un anturaj prietenos. Atelierul este recomandat copiilor cu vârsta între 6 și 10 ani și va avea loc sâmbătă, 12 iunie la ora 10:00, în Sala Studio a Teatrului Gong.

ATELIERUL DE CREAT POVEȘTI – Cana cu povești – Gong

În cadrul Atelierelor de Creat Povești acordăm atenție educației estetice și stimulării multilaterale a copiilor. Ne propunem să formăm și să dezvoltăm spiritul de observație, atenția, imaginația creatoare, interesul și plăcerea de a colora, de a picta, de a modela și aranja după cerințele frumosului, și de a povesti. Prin contactul direct cu materialele și ustensilele folosite, atelierele de creație oferă copiilor o imagine mai clară a ceea ce se poate realiza în lumea teatrală şi reprezintă un bun prilej de a înţelege provocările acestei arte. Discuțiile și poveștile care au loc pe baza a ceea ce creăm împreună sunt prilej pentru dezvoltarea limbajului, a fanteziei și a creativității. Atelierul este recomandat copiilor cu vârsta între 6 și 10 ani și va avea loc duminică, 13 iunie la ora 10:00, în Sala Studio a Teatrului Gong.

FAUST

„Faust-ul“ lui Silviu Purcărete se distinge prin complexitatea viziunii regizorale: este o experienţă extrasenzorială la graniţa dintre Pământ şi Iad, un peisaj amplificat prin proiecţii, focuri de artificii, muzică rock live, zeci de actori şi dansatori şi o coloană sonoră originală semnată de Vasile Şirli. La baza acestui „Faust” modern stă improvizaţia, textul lui Johann Wolfgang von Goethe constituind punctul de plecare pentru o compoziţie teatrală în care cuvântul nu este primordial. Scenariul spectacolului de la Sibiu surprinde momentele esenţiale din textul lui Goethe: pactul lui Faust cu Diavolul, patima lui Faust pentru Margareta, noaptea Valpurgiei şi ridicarea lui Faust la Cer. Mai multe detalii AICI.

Ziua universală a iei la Muzeul Astra

În acest sfârșit de săptămână vor avea loc 4 ateliere meșteșugărești interactive , un bazar de vară, o degustare de supă de chimen și un concert. Sâmbătă și duminică, 12-13 iunie 2021, vizitatorii vor cunoaște și recunoaște astfel artele populare tradiționale, tehnicile de broderie pe piele și cele de cusut/brodat. Mai multe detalii AICI.

Piscine și ștranduri

Deoarece vara este anotimpul perfect pentru a savura o baie răcoritoare în piscină, vă propunem o listă cu piscinele care sunt deschise în această vară in județul Sibiu.

Campanie de conștientizare a motocicliștilor în trafic

Sâmbătă, 12 iunie, la Sibiu va avea loc Campania de Conştientizare a Motocicliştilor în Trafic. Zeci de motociclişti vor reaminti importanţa respectului în trafic, inclusiv pentru cei care circulă cu autovehiculele cu două roţi. Mai multe detalii AICI.

 

Ultima oră

Comentariul meu