Școala de șoferi „Prima” se află pe primul loc în topul școlilor cu cel mai mare procentaj la promovabilitate, din județ. Potrivit celei mai recente statistici publicate pe site-ul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), mai mult de o treime dintre candidații înscriși aici, au reușit să dobândească permisul de conducere. Datele fac referire la anul 2020.
DRPCIV a publicat recent statisticile ratei de promovabilitate a școlilor de șoferi din fiecare județ în parte. În Sibiu, în top se regăsesc cele mai cunoscute școli, iar „Prima” este prima în clasament. Din 421 de candidați înscriși pentru prima dată la proba practică și teoretică, în anul 2020, 160 au fost admiși, asta însemnând o rată de promovabilitate de 38%.
„Suntem foarte mulțumiți de locul pe care îl ocupăm, iar acest lucru reprezintă o chestiune de responsabilitate, astfel că încercăm să oferim în continuare elevilor noștri aceeași calitate în ceea ce privește prestarea serviciilor. Am ajuns pe locul acesta datorită muncii de echipă, de la profesorii de legislație și până la instructori. Le mulțumim clienților care ne-au trecut pragul”, a declarat Dragoș Năstase, reprezentant Prima.
Alte școli de șoferi în top
În acest clasament apar și școli de șoferi care au o promovabilitate de 50% și chiar 100%, însă numărul candidaților înscriși pe an este foarte mic (mai puțin de 12).
Multe dintre școlile de șoferi din județul Sibiu nu au reușit să treacă pragul de 25%, iar această statistică este îngrijorătoare. Dragoș Năstase, reprezentant Prima, spune că trebuie promulgată legea privind promovabilitate școlilor auto, pentru a fi susținută calitatea serviciilor șoferilor.
„Suntem de părere că legea privind promovabilitatea școlilor de șoferi ar trebui promulgată, fiind o lege care ar ajuta foarte mult susținerea calității serviciilor prestate de șoferi. Practic, este necesară impunerea unui anumit prag de promovabilitate școlilor, și anume 35%, elevii ieșind din școli în acest fel mult mai pregătiți. În anul 2020, de exemplu, 85% dintre școlile din județul Sibiu nu au trecut de pragul de 25%, ceea ce este foarte puțin. Legea ar permite retragerea licenței școlilor de șoferi care nu reușesc să atingă pragul trei ani consecutivi”, spune Dragos Năstase.
Reprezentantul „Prima” îi îndrumă pe viitorii șoferi să verifice site-ul DRPCIV, la secțiunea statistici, înaintea de a se înscrie la o școală de șoferi, pentru a vedea care dintre acestea are o rată de promovare bună.