scandal la camera de comerț sibiu - președintele gheorghe aldea schimbat din funcție într-o ședință cu scântei

Schimbare importantă la nivel de conducere la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură din Sibiu. Gheorghe Aldea (foto sus stânga) a fost schimbat din funcție după ce i-a fost retrasă calitatea de membru în CA-ul CCIA. Acesta s-a trezit că este pionul principal într-un scandal în care a fost acuzat că este ’’lipsit de etică’’, de către directorul general, Eugen Iordănescu (foto sus dreapta).

Totul s-a întâmplat la finele lunii trecute, dar cei de la Camera de Comerț, Industrie și Agricultura din Sibiu, au anunțat abia miercuri, 9 iunie, revocarea lui Gheorghe Aldea de la Alcomsib, din funcția de președinte al CCIA. De fapt Aldea și-a pierdut calitatea de membru al Camerei de Comerț, decizia fiind supusă la vot într-o ședință extraordinară avută loc în 27 mai. Atunci opt dintre cei zece membrii ai Consiliului Director au votat pentru excluderea lui Aldea. Motivele invocate au fost ’’încălcarea repetată și gravă a prevederilor statutare și a îndatoririlor ce îi revin în calitate de președinte’’.

Ce s-a întâmplat de fapt?
Gheorghe Aldea este acuzat că a executat silit pe proprietara fabricii Roșu din Sibiu. Directorul General al CCIA Sibiu, nimeni altul decât Eugen Iordănescu, l-a acuzat pe Aldea, în timpul ședinței CA din 27 mai, că ar fi executat silit apartamentul și biletele la ordin instituite sub formă de garanții ale doamnei Roșu, fosta proprietară a Roșu SRL.Ca să fie mai convingător totul, doamna Roșu a fost invitată la ședința cu pricina, pentru a își expune situația.scandal la camera de comerț sibiu - președintele gheorghe aldea schimbat din funcție într-o ședință cu scântei’’Directorul General arată că este lipsit de etică să fie executate garanții secundare și personale, înainte de a fi finalizată procedura de insolvență referitoare la Roșu SRL’’, se arată în procesul verbal al ședinței.

Aldea contestă decizia
Simțindu-se neîndreptățit, Gheorghe Aldea, a contestat decizia și a cerut de urgență convocarea Adunării Generale extraordinare, pentru a fi validat sau invalidat votul colegiului, respectiv a deciziei prin care el își pierde calitatea de membru al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultura Sibiu.scandal la camera de comerț sibiu - președintele gheorghe aldea schimbat din funcție într-o ședință cu scântei ’’Domnul Aldea propune pe ordinea de zi: Dizolvarea actualului Colegiu de Conducere și declanșarea de alegeri anticipate’’, se mai arată în Procesul verbal al ședinței din 27 mai 2021.

VEZI AICI PROCESUL VERBAL AL ȘEDINȚEI ÎN CARE A FOST SCHIMBAT ALDEA

Vicepreședintele Octavian Isăilă, numit președinte interimar
’’La data de 14.05.2021 a avut loc Adunarea generală a C.C.I.A. Sibiu urmata de convocarea ședinței Extraordinare a Colegiului de Conducere al Camerei in data de 27.05.2021. In urma acestor doua ședințe si a voturilor exprimate, am preluat interimar, conform statutului, Președinția Camerei de Comert, Industrie si Agricultură a Județului Sibiu’’, spune Octavian Isăilă.scandal la camera de comerț sibiu - președintele gheorghe aldea schimbat din funcție într-o ședință cu scântei
’’Vă asigur pe această cale de faptul ca voi propune Colegiului de Conducere să facem o prioritate din sprijinirea companiilor județului Sibiu și îmi doresc, atâta timp cât dețin această poziție onorantă, o buna colaborare instituționala cu toți reprezentanții autorităților județului numiți sau aleși, așa cum este normal si firesc. De asemenea efortul nostru îmi doresc sa se canalizeze către viitorul organizației, către găsirea unei soluții pentru locația noului sediu al C.C.I.A. Sibiu și diverse acțiuni specifice care se încadrează în obligațiile statutare ale Camerei. Vă asigur că activitățile Camerei de Comerț, Industrie și Agricultura se desfășoară în continuare în mod statutar și obișnuit’’, mai spune acesta.

Ultima oră

Comentariul meu