semnal de alarmă de la crucea roșie - „numărul persoanelor infectate cu hiv s-a dublat în sibiu”
Sursa. Facebook/Crucea Rosie Filiala Sibiu

Numărul persoanelor infectate cu virusul HIV s-a dublat în ultimul an la Sibiu. În acest context, Crucea Roșie demarează o campanie de prevenție la nivelul municipiului de pe Cibin.

Crucea Roșie trage un semnal de alarmă și avertizează că, în timp ce am stat cu ochii pe un temut virus, un altul a revenit îngrijorător în statistici. Potrivit acestora, tot mai multe persoane se infectează cu virusul HIV.

„Stăm de aproape doi ani cu ochii ațintiți pe un virus – timp în care un altul, de temut, revine îngrijorător în statistici. Numărul persoanelor infectate cu virusul HIV s-a dublat în Sibiu în ultimul an, ne informează ultimul studiu al Compartimentului pentru Monitorizarea și Evaluarea Infecției HIV/SIDA în România –INBI Prof. Dr. M. Balș”, se arată într-o postare pe Facebook.

În acest context, Crucea Roșie Filiala Sibiu a depus și câștigat un proiect pe Agenda Comunitară a Primăriei Sibiu, cu scopul de a desfășura o campanie de prevenție la nivelul municipiului Sibiu.

„Astfel, ne propunem să intervenim prin: testare cu instituții medicale partenere, programe specifice adresate grupurilor vulnerabile, servicii de consiliere si informare, în locurile publice din oraș și în hub-urile Crucii Roșii Filiala Sibiu. E un început, al cărui impact sperăm să îl vedem cât mai repede în date concrete. Ca in fiecare acțiune, contăm și in acest proiect pe sprijinul voluntarilor Crucii Roșii, oamenii care n-au ezitat să își doneze timpul unui bine comunitar”, anunță reprezentanții Crucea Roșie Filiala Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu