foto acțiune de ecologizare la cisnădioara - s-au strâns sute de saci cu gunoi

Zona Cisnădioarei este una din cele mai căutate locații pentru petrecerea timpului liber, mai ales vara. Sibienii vin aici la grătare, aduc cu ei mâncare, sticle, dar de multe ori ”uită„ să le mai și ducă înapoi, la gunoi. Așa că multe locuri de aici s-au transformat în tomberoane în aer liber. Comunitatea locuitorilor din Cisnădioara s-a mobilizat pentru a curăța zona de gunoaiele lăsate de alții. Au strâns sute de saci plini cu deșeuri care au umplut la refuz o mașină de gunoi.

Peste 50 de persoane s-au adunat sâmbătă în dorința de a curăța zona Cisnădioarei de gunoaiele lăsate de alții acolo. Acțiunea de ecologizare a fost organizată de locuitorii din zonă. ”Vrem să curățăm zona și mai ales să atragem atenția oamenilor care vin aici că este necesar să păstreze curățenia. Am făcut apel la cei care locuiesc în Cisnădioara, dar ni s-au alăturat și din Cisnădie și chiar Sibiu, adulți și copii”, spune Gabriel Popa, unul dintre organizatori.

foto acțiune de ecologizare la cisnădioara - s-au strâns sute de saci cu gunoi foto acțiune de ecologizare la cisnădioara - s-au strâns sute de saci cu gunoi foto acțiune de ecologizare la cisnădioara - s-au strâns sute de saci cu gunoi

Voluntarii au strâns sute de saci plini cu gunoi. Au găsit de toate: de la pet-uri, la cadavre de animale, la mobilă și moloz. ”Acestea sunt semne că nu doar cei care vin la grătar aruncă, ci și cei care nu mai au nevoie de diferite lucruri prin casă. Vrem să le atragem atenția în acest fel că mediul trebuie respectat și menținut curat. Am împărțit zona în șase bucăți mai mici și le-am denumit după anumite brand-uri. Azi am curățat zona Pepsi, urmând ca weekend-urile viitoare să le curățăm pe toate, în funcție de vreme”, spune Gabriel Popa.

 

După ce toată zona Cisnădioarei va fi curățată voluntarii se vor asigura, pe cât posibil, că va rămâne așa. ”Vom face demersurile pentru a instala și câteva camere video, dar vom și patrula, pentru a ne asigura că cei care vin aici înțeleg că nu este în regulă să arunce mizerie. Vrem în primul rând să mergem pe conștientizare, pe atragerea atenției și educare în sensul ăsta”, spune Gabriel Popa.

foto acțiune de ecologizare la cisnădioara - s-au strâns sute de saci cu gunoi foto acțiune de ecologizare la cisnădioara - s-au strâns sute de saci cu gunoi

Acțiunile viitoare de ecologizare vor fi anunțate prin crearea de evenimente pe Facebook, dar cine dorește să ia parte se poate înscrie sau obține informații și la numărul de telefon 0756103828.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu