premieră la sibiu - filmul ofeliei popi, difuzat în sălile cinegold

”O zi de vară”, filmul regizat de actrița Ofelia Popi va putea fi văzut și la cinema. Proiecția va avea loc luni, 8 iunie, de la ora 19, la CineGold în Promenada Mall.

După succesul Scenei Digitale, care a atras abonați din întreaga lume și vizualizări record, filmul „Cea mai frumoasă zi”, regizat de Ofelia Popii, va inaugura marți, 8 iunie 2021, cel mai nou proiect al Naționalului sibian, realizat în colaborare cu Asociația EXPLOSGC și cu Multiplexul CineGOLD.

O zi de vară
de Sławomir Mrożek
Regia: Ofelia Popii
Distribuția:
Izbut – Adrian Matioc, Neizbut – Ciprian Scurtea

Două personaje, o singură mare problemă existențială – a te sinucide sau nu. Mai precis, o viață devine insuportabilă atunci când destinul ți se dezvăluie ca o farsă permanentă, punându-ți mereu bețe în roate, sau atunci când până și cele mai mărunte capricii îți sunt satisfăcute? Se întrevăd astfel începuturile unei prietenii care i-ar putea ajuta pe Neizbut și Izbut să descopere adevărata valoare a unei vieți umane. Într-un context social opac, dominat de egolatrie, aventura (filozofică?) vecină cu tragicomedia propusă de Mrożek ne invită să descoperim în fericirea împărtășită prin acte de bunătate și sacrificiu poate singura formă de a ne salva și de a aprecia frumusețea propriei vieți.

La proiecția de deschidere, spectatorii vor avea parte de o sesiune de autografe cu îndrăgita actriță Ofelia Popii, dar și cu actorii din distribuția filmului „Cea mai frumoasă zi” – Ciprian Scurtea și Adrian Matioc.

Filmul este în limba română, cu subtitrare în engleză.

Ultima oră

Comentariul meu