parcare gratuită în sibiu pentru proprietarii de mașini electrice
FOTO: arhivă

La finalul lunii ianuarie 2020 consilierii locali au votat o hotărâre prin care sibienii care conduc mașini electrice beneficiază de parcare gratuită oriunde în oraș. Numărul posesorilor de astfel de autovehicule crește de pe o zi pe alta. Anul acesta zeci de sibieni au beneficiat de hotărârea consiliului local și până la finalul anului pot parca mașina fără a mai avea grija taxei de parcare.

”În anul 2021, până în prezent, au fost eliberate 22 de abonamente gratuite pentru parcarea autovehiculelor 100% propulsate electric, conform HCL 3/2020. Precizăm că pot beneficia de gratuitate la parcare persoanele fizice sau juridice cu domiciliul sau sediul în Sibiu care au în proprietate mașini propulsate 100% electric”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Pentru a beneficia de gratuitate la parcare, proprietarii mașinilor electrice trebuie să aibă domiciliul în municipiul Sibiu. În cazul persoanelor juridice, trebuie dovedit că sediul firmei este în municipiul Sibiu. De gratuitate la parcare în Sibiu beneficiază doar maşinile electrice deţinute de persoane fizice şi juridice cu domiciliul sau sediul în municipiul Sibiu, înscrise în certificatul de înmatriculare al maşinii ca proprietar sau utilizator în cazul în care automobilul se află în perioada contractului de leasing.

Pentru a obţine un astfel de abonament, sibienii cu maşini electrice trebuie să completeze o cerere tip, să facă o copie a certificatului de înmatriculare, copia actului de identitate (persoane fizice) sau certificatul de înregistrare la Registrul Comerţului sau dovada înregistrării în Registrul asociaţiile şi fundaţiilor pentru persoanele juridice, semnate conform cu originalul. Actele se depun la Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. O prostie. Trebuue cerere si domiciuliu. Pt turisti cu masini electrice nu se aplica nimic.