hoție la nivel înalt - ce șuste făceau infractorii care au vrut sa fure firma medical corp din sibiu
Sursa: Google Maps

Un sibian a fost înșelat de o grupare infracţională organizată care acţiona în mai multe judeţe ale ţării, acaparând companii importante cu acte false.

Pe măsură ce ancheta de la Sibiu înaintează, ies la iveală alte noi detalii despre acest caz, în urma căruia cinci persoane sunt după gratii, scrie adevărul.ro. Dar anchetatorii deţin probe potrivit cărora numărul celor implicaţi în această reţea este mult mai mare.   Din informaţiile furnizate de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean, reiese că grupul infracţional era specializat în înşelăciune, falsuri şi operaţiuni financiare efectuate în mod fraudulos.

Citiți și: Sibian înșelat de cinci indivizi – Au vrut să-i fure firma Medical Corp și să îi ia casa – Borfașii au fost reținuți

Din datele existente, gruparea a început să opereze cel puţin din luna iulie a anului trecut.  Profitând de pandemie şi de faptul că nu mai trebuiau autentificate la notariat o serie de acte, adică nu mai era nevoie de împuternicirea notarială sau că acestea nu mai trebuiau depuse fizic, infractorii le-au depus, prin intermediul unui avocat, direct pe portalul Oficiului Naţional pentru Registrul Comerţului care a modificat, din cauza crizei mondiale, procedurile de lucru.  De asemenea, au solicitat de la afaceriştii păcăliţi documente financiare sub diverse pretexte, precum cel al obţinerii unor credite şi astfel au intrat şi în posesia conturilor bancare ale societăţilor comerciale.   Anchetatorii au stabilit că escrocii au încercat să deschidă alte conturi bancare, să folosească bilete la ordin, să achiziţioneze telefoane şi chiar să înstrăineze casa unuia dintre patronii pe care i-au înlocuit în acte, cumpărând maşini pe numele firmelor acaparate abuziv. Au acţionat astfel până în luna aprilie a acestui an când a intrat pe fir şi Poliţia Sibiu în urma sesizării unui afacerist ardelean.

Vedeți și: Cine sunt borfașii care au vrut să fure firma Medical Corp din Sibiu – Acționau în stil mafiot

Aşa s-a aflat că nu era singurul caz cu acest mod de operare, şi prin urmare nici singura pistă, motiv pentru care s-au conexat două dosare penale, iar în data de 26 mai au fost demarate mai multe percheziţii într-o serie de judeţe ale ţării: Bucureşti, Cluj, Braşov şi Neamţ.  În urma audierilor a şapte persoane suspectate, s-a luat decizia reţinerii a cinci dintre acestea, din Cluj şi Braşov şi apoi arestarea lor preventivă. Acestea sunt acuzate că au comis un prejudiciu de peste 90.000 de euro.

Ultima oră

Comentariul meu