video: sibiul, plin de vehicule militare și coloane oficiale - nu sunt motive de îngrijorare

Sibiul este invadat de vehicule militare și coloane oficiale care fac parte din exercițiul NATO Steadfast Defender 2021.

Mulți sibieni au sesizat faptul că în ultimele zile au văzut multe vehicule militare prin oraș, coloane militare sau avioane care aparțin armatei. Acest lucru a stârnit reacții de îngrijorare și neliniște în rândul locuitorilor, însă nu este nimic de speriat. Coloanele oficiale care au însoțit mai multe vehicule luni la Sibiu fac parte din exercițiul NATO. Aproximativ 4.000 de militari și peste 600 vehicule și aparate de zbor din 12 state NATO iau parte, în România, la Noble Jump 2021, etapa de Reacție Rapidă a exercițiului aliat Steadfast Defender 21, ce se desfășoară în prezent în peste 20 țări aliate sau partenere NATO. Noble Jump 2021 va testa capacitatea operaţională a elementelor Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat şi nivelul de implementare a Planului de Acţiune pentru Creşterea Capacităţii de Reacţie a Alianţei (Readiness Action Plan) în Bulgaria şi România.

Această etapă a început miercuri, 19 mai, când, potrivit scenariului exercițiului, NATO a alertat Forța Întrunită cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) a Alianței Nord-Atlantice în vederea deplasării din Turcia în România, prin Bulgaria. Forța Întrunită cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) este gata de dislocare în termen de două-trei zile de la alertare și formează vârful de lance al Forței de Reacție a NATO (NRF).

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu