Ziua de 1 iunie este sărbătoarea favorită a tuturor copiilor. După un an de zile în care cei mici au fost privați de multe activități și evenimente cu care erau obișnuiți, sărbătoarea din acest an este mult mai așteptată decât de obicei.
Odată cu relaxarea restricțiilor, copiii din Sibiu au mai multe opțiuni de a petrece această zi. Spectacole de teatru, ateliere, plimbări cu mocănița sau mersul la film sunt doar o parte din variantele care vă stau la dispoziție. Am selectat cele mai interesante evenimente din Sibiu și din împrejurimi, la care vă invităm să participați.
Promenada Sibiu
Centrul Comercial Promenada sărbătorește luna copiilor prin amplasarea de jocuri pe întreaga galerie a centrului, șotroane și labirinturi care se pot găsi la fiecare etaj. De asemenea, va fi un super wall special – un loc de desenat vise, care va fi amplasat în zona de Food Court, unde copiii pot da frâu liber imaginației. La finalul lunii iunie, tinerii artiști de la Liceul de Arte din Sibiu se vor alătura proiectului și vor picta o parte din acest perete.
CineGold Sibiu
Multiplexul CineGOLD din Promenada Mall oferă copiilor o gamă variată de producții cinematografice noi. Mai mult decât atât, de 1 iunie, oferă gratuit intrarea la film și popcorn pentru copiii sub 10 ani.
Shopping City Sibiu
Shopping City Sibiu, împreună cu Dabo Doner vor împărți 150 de atenții delicioase în perioada 17:00 – 19:00 clienților centrului comercial. Aceștia vor primi un Dabo Dulce în baza voucherului, valabil doar pe 1 iunie. În zona Info Point va fi amenajat un decor interactiv unde copiii se pot juca: tragere cu arcul, pescuit sau aruncarea cercurilor, iar părinții care fac cumpărături, pot câștiga premii pentru activitățile outdoor. Tot în zona Info Point, copiii vor primi mici atenții dulci.
Muzeul Astra Sibiu
Este locul ideal pentru a păstra spiritul românesc autentic într-un cadru natural. Este cadrul perfect pentru a uita de aglomerația orașului, de problemele zilnice, de a familiariza copilul cu rădăcinile civilizației românești și de a oferi plimbarea ideală întregii familii pe cărările muzeului în aer liber. Aici se va organiza în perioada 28 mai – 1 iunie cea de-a XIV-a ediție a Târgului de Jucării. Pe parcursul a 5 zile se vor desfășura 5 activități, cu 5 ateliere meșteșugărești, spectacole de teatru ,dar si un campionat de cărți pe echipe. Prețul biletului variază între 25 pentru adulți și 7 lei pentru elevi.
Atelierul de ceramică din Nocrich
Cu ocazia zilei de 1 iunie Ceramica Nocrich organizează un atelier în care copii pot îmbina bucuria copilăriei și bucuria creației. Atelierul se deschide la ora 12 si durează 2 ore și 30 minute. Pot participa atât copii, dar si adulții prețul atelierului fiind de 60 lei pentru copilași si 70 pentru adulți. In preț sunt incluse materialele: vase arse precedent, medalioane, magneți, culori acrilice, materialele necesare modelatului și roata olarului), cât și ceai și niște gustări.
Castelul de lut Valea Zânelor din localitatea Porumbacu de sus
Este locul ideal , plin de magie care pare desprins din basmele noastre tradiționale .Un loc ideal de relaxare , dar care poate stârni imaginația copiilor la cote maxime prin cadrul natural feeric în care , în fiecare secundă, copii au impresia că vor întâlni zânele care păzesc castelul. Un cadru plin de căldură unde razele soarelui scald castelul, unde putem să respirăm aerul curat al munților și unde copii se pot juca în locul amenajat special pentru ei. Prețul pentru intrare la castel este de 10 lei, iar cei mici sub 3 ani beneficiază de gratuitate .
Plimbare pe colinele Transilvaniei
Zona se întinde în jurul văilor Târnavei Mari, Hârtibaciului și Oltului. Este situată între localitățile Sibiu, Sighișoara și Brașov. Colinele Transilvaniei includ areale de o importantă valoare naturală, 5 situri Natura 2000. Copii au șansa să vadă un areal natural sălbatic unic, aici poți vedea 32 de specii de păsări importante printre care Acvila țipătoare mică, barza albă și barza neagră, ciocănitoarea de stejari și ciocănitoarea neagră, dar și alte animale precum căprioare, dar și iepuri sălbatici.
În zonă , se întind și localități săsești cu biserici fortificate unice în Europa, printre care cele mai cunoscute sunt Biserica fortificată de la Biertan, Biserica Fortificată din Agnita, Biserica Fortificată din satul Dealu Frumos și Cincu.
Aceste biserici îi transpun pe copii într-un cadru din povești, ei pot admira ziduri fortificate cu turnurile de apărare precum și poveștile țesute în jurul lor și pot cunoaște istoria acestor locuri.
În zonă biodiversitatea este una aparte, aici se găsește 30 % din flora României, 1000 specii de plante.
Acest mozaic determinat de animale și plante și biserici medievale oferă cadrul pentru petrecerea unei zile deosebite relaxante în satele noastre transilvănene , fie pe jos, fie cu bicicleta sau cu mașina.
Grădina zoologică din Sibiu
Este locul unde copiii pot vedea urși, lupi iberici, tigri siberieni, cămile, babuini, jaguari precum și alte animăluțe. Grădina adăpostește peste 250 de animale, se află în Pădurea Dumbrava, iar în apropiere se află un lac de agrement unde părinții au posibilitatea de a închiria bărci și hidrobiciclete oferindu-le astfel posibilitatea unei experiențe unice copiilor lor. Copiii sub 3 ani beneficiază de gratuitate , pentru copii cu vârsta peste 3 ani tariful este de 2 lei ,iar pentru adulți tariful este de 3 lei. Închirierea unei bărcuțe costă 30 de lei pentru 30 de minute.
Păltiniș – escapadă în natură
Stațiune turistică situată in Carpații Meridionali . Stațiunea se află la cea mai înaltă altitudine (1442 m) din țară. Stațiunea îmbină atât efectul de relaxare determinat de posibilitatea efectuării de plimbări în pădurea de conifere precum și efectul terapeutic determinat de calitatea aerului care se recomandă în cazul deficiențelor de creștere a copilului, fiind varianta ideală pentru o zi de relaxare și mișcare .
Plimbare cu mocănița
Reprezintă o experiență unică pe ruta Cornățel-Hosman, un peisaj foarte frumos cu faună sălbatică și floră deosebită într-o atmosfera inedită, departe de aglomerația urbană. Prețul unui drum dus –întors cu Mocănița variază între 15 și 25 de lei. Plecarea este la 9.45 dimineața din stația Hosman.
Spectacolul – invitat „Fereastra care n-avea somn”
Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă miercuri, 2 iunie, de la ora 18:00, spectacolul – invitat „Fereastra care n-avea somn”, o producție MiniREACTOR Cluj Napoca. Evenimentul are loc în cadrul programului „Coloravirus” ce reunește 14 evenimente în perioada 1 – 6 iunie pentru a celebra Ziua Internațională a Copilului. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani și va avea loc miercuri, 2 iunie de la ora 18:00. Bilete AICI.
HARAP ALB după Ion Creangă
„Harap-Alb” este povestea maturizării unui băiat în timpul unei călătorii iniţiatice în care învaţă să-şi facă prieteni, să găsească soluţii pentru situaţii complicate, să aibă încredere în oameni şi să deosebească binele de rău. La finalul acestui drum, Harap-Alb îşi merită răsplata pentru că a fost curajos, şi-a folosit inteligenţa şi şi-a exersat bunătatea. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani și va avea loc marți, 1 iunie de la ora 18:00. Bilete AICI.
Cineplexx
La cinematograful din cadrul Centrului Comercial Shopping City are loc lansarea filmelor “Tom&Jerry” de la ora 11:45 și “Peter Rabbit” de la ora 12:30.Î n zona cinematografului, clienții vor fi întâmpinați de două mascote iepurași care vor interacționa cu cei mici, vor împărți baloane modelate și vor face poze. Mascotele vor interacționa cu clienții și vor face o tombola la care se pot câștiga articole promoționale cu Trolls sau baloane modelate.
Arka Park Păltiniș
Arka Park este locul ideal pentru a petrece o zi în aer liber, practicând activități sportive și bucurându-te de aerul curat și de priveliștea minunată. Aici regăsiți trasee care sunt marcate pe culori și pornesc de la cele ușoare pentru copii, până la cele de dificultate mare, destinate celor experimentați intr-ale cățăratului. Tirolianele sunt și ele pe grupe de vârstă și dificultate, iar pentru cei mici există și un loc de joacă special amenajat. Taxa de acces pentru adulți este de 55 lei / 3 ore, elevii și studenții vor scoate din buzunar 50 lei / 3 ore, iar copiii sub 14 ani vor achita 45 lei / 3 ore.
.