criminalul care și-a ciopârțit prietenul de pahar și l-a aruncat în cibin rămâne după gratii
FOTO arhivă

La finalul lunii februarie, un bărbat a fost arestat de polițiști, fiind acuzat de omor și profanare de cadavre. Bărbatul, în vârstă de 58 de ani, și-a ucis cu sânge rece prietenul de pahar, după care l-a tăiat în bucăți și l-a azvârlit în râul Cibin. Odioasa tragedie s-a petrecut în noaptea de 16 spre 17 februarie într-o gospodărie din cartierul sibian Reșița. În prezent, acesta este arestat preventiv la Sibiu.

Criminalul și victima erau buni prieteni. În seara zilei de 16 februarie, aceștia s-au întâlnit la ucigaș acasă unde au început să bea. Lucrurile au degenerat și, pe fondul consumului de alcool, s-au luat la ceartă. Mircea Bobeș și-a ucis atunci amicul în vârstă de 72 de ani și s-a gândit, până a doua zi, ce va face cu cadavrul. În speranța că își va ascunde urmele și nimeni nu va afla de fapta sa, individul a ciopârțit trupul bărbatului în mai multe bucăți, le-a ambalat în saci menajeri și, în noaptea următoarele, i-a transportat cu bicicleta până la Cibin, acolo unde a aruncat fiecare bucățică.

DETALII DIN ANCHETĂ AICI

Căutările cadavrului au început abia la câteva zile distanță, în 21 februarie, când rudele victimei au sesizat poliția că bărbatul dispăruse. Inițial, criminalul nu a vrut să-și recunoască fapta spunând că moartea sibianului a survenit în urma unui căzături direct în apele râului. După cercetări, criminalul a fost arestat preventiv.

Încă o lună în arest preventiv

În soluția pe scurt a ședinței, publicată pe site-ul portalului instanțelor de judecată, se arată că a fost prelungită măsura arestului preventiv încă 30 de zile, până la finalul lunii iunie. Cel mai probabil, având în vedere toate probele, Mircea Bobeș va rămâne în spatele gratiilor până când va fi condamnat.

DETALII DESPRE CUM S-A PETRECUT CRIMA AICI

„Soluția pe scurt: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu și în consecință: În baza art. 234 alin.1, art.236 alin.1 și 2 C.pr.pen. prelungește durata măsurii arestării preventive luată față de inculpatul B.M., cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin. 1 C.pen., pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27.05.2021 până la 25.06.2021, inclusiv”, se arară pe site-ul portalului instanțelor .

Criminalul din Sibiu riscă până la 20 de ani de pușcărie. Pentru faptele de distrugerea sau profanarea unui cadavru, pedeapsa ajunge până la trei ani de închisoare.

Ultima oră

Comentariul meu