vaccinul pfizer poate fi administrat copiilor de peste 12 ani
foto: arhivă

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat vaccinul produs de Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani.

Vaccinul împotriva coronavirusului produs de BioNTech / Pfizer poate fi utilizat pentru copiii cu vârsta peste 12 ani, potrivit Agenției Europene pentru Medicamente (EMA).

Fiecare stat poate decide dacă va folosi vaccinul și de când.

Conform coordonatorului strategiei pentru vaccinuri din cadrul EMA, Marco Cavaleri, recomandările sunt aceleași ca și pentru adulți, respectiv două doze la cel puțin 3 săptămâni distanță.

Datele din studii au arătat că eficiența este cel puțin la fel de bună ca și la adulți.

Niciunul dintre copiii care au participat la testare și a primit vaccinul nu a făcut COVID.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. A publicly available FDA “fact sheet” document reveals that 86% of children who participated in a Pfizer covid vaccine trial reported adverse reactions ranging from “mild” to “serious.”

    As part of the vaccine experiments, children aged 12 to 15 are being injected with mRNA sequences that take control of their cells, causing them to churn our spike proteins in their blood. Spike proteins cause vascular disease and blood clots. Even the Jonas Salk Institute conclusively identifies spike proteins as the culprit behind vascular disease and blood clots.

  2. Organizația America’s Frontline Doctors, moțiune pentru oprirea autorizării federale a serurilor Covid la minorii sub 16 ani
    Un grup de părinți și medici, cu implicarea organizației politice de dreapta „America’s Frontline Doctors” (AFLDS), a depus o moțiune la o instanță federală, redactată de avocatul Thomas Renz, prin care solicită un ordin de restricție temporară „pentru a împiedica extinderea autorizației de urgență a FDA pentru utilizarea vaccinurilor COVID-19 la copiii cu vârsta mai mică de 16 ani”, potrivit unei declarații făcute vineri, informează LifeSiteNews.
    „Nu am văzut niciodată atât de multe efecte secundare la vreun vaccin și FDA să nu ia măsuri”, a declarat Dr. Angelina Farella, director medical pediatric al AFLDS. „Vaccinul împotriva rotavirusului a fost retras pentru 15 cazuri de efecte secundare neletale, iar vaccinul împotriva gripei porcine a fost retras pentru 25 de decese. Dar acum, după propriile date ale CDC, asistăm la o creștere de 12.000 la suta a deceselor din cauza acestor vaccinuri și ei încă mai discută despre administrarea acestora copiilor noștri.”

    „Copiii noștri nu ar trebui să fie niciodată parte a unui experiment”, a continuat ea. „Nu ar trebui să se acorde autorizații sau mandatări suplimentare. Vrem să păstrăm standardele de siguranță stabilite anterior.”

    Dr. Farella a citat, de asemenea, statistici ale Centrelor pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC), care confirmă că „copiii prezintă un risc statistic zero pentru COVID-19, ceea ce face ca extinderea autorizației de urgență la copiii mai mici să fie inutilă din punct de vedere medical”.