Unde poți arunca deșeurile din construcții la Sibiu - Detalii și prețuri
foto: arhivă

De la începutul primăverii, odată cu încălzirea vremii, au început și lucrările de renovare a locuințelor. Iar, odată cu ele și sibienii care trebuie să arunce molozul. Mulți dintre ei aruncă resturile din renovări pe câmpurile din jurul Sibiului, evident împotriva legislației și bunului simț. Mulți dintre ei au fost și filmați, iar unii identificați și amendați. Dar, cu toții trebuie să știe că există și metode legale de a scăpa de moloz, iar costurile sunt aproximativ egale cu amenda.

Evident,  aruncarea molozului pe câmp, prin pădure sau zone verzi de la marginea orașului nu este soluția bună. Iar amenzile sunt și ele pe măsură. Amenzile stabilite de Primărie sunt între 800- 1.000 pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice între 1.000-2.500 de lei.

Unde poți arunca deșeurile din construcții la Sibiu - Detalii și prețuri

Mai ieftin este ca cei care renovează să arunce molozul legal, costurile fiind aproximativ egale cu amenda și în plus nu vor polua.

Sibienii au două posibilități pentru a elimina deșeurile din construcții și demolări:

Pot contacta operatorul de salubrizare SOMA prin telefon la 0269/988 sau prin e-mail sibiu@soma.ro. În funcție de cantitatea de deșeuri estimată de cetățean se poate solicita fie amplasarea unui container în care să se strângă deșeurile, fie se va stabili o altă metodă de ridicare a deșeurilor.

Tarifele percepute de către operator pentru aceasta activitate diferă în funcție de cantitatea de deșeuri generată:
până la 2 mc – 232,51 lei/mc;
3 mc – 600 lei;
5 mc – 750 lei;
7 mc – 900 lei;
10 mc – 1200 lei.

Pot contacta alt agent economic autorizat pentru transportul acestui tip de deșeuri.

”Subliniem că cetățenii nu pot transporta singuri deșeurile din construcții și demolări la depozit, transportul acestora putând fi realizat conform legii doar de către agenți economici autorizați. Deșeurile astfel preluate de operatori sunt transportate la un depozit autorizat, situat pe Dealul Dăii (Urbanecoline). Pentru amenajarea acestuia, Primăria Municipiului Sibiu a concesionat un teren în suprafață de 10 hectare, operatorul economic asigurând amenajarea și funcționarea depozitului”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică