recomandări de weekend la sibiu - filmele de la cinegold sibiu sunt cap de afiș
Sursa: sibiucityapp.ro

Acest weekend vine cu o serie de evenimente frumoase la Sibiu.

Una dintre cele mai îmbucurătoare noutăți este că sibienii pot merge din nou la film. Pe lângă cinema, sibienii se pot bucura de spectacole de teatru, ateliere de creație și un târg de jucării.

CineGold Sibiu

Multiplexul CineGOLD din Promenada Mall se deschide vineri, 28 mai. Peste 10 producții cinematografice noi, popcorn, atmosferă și premii surpriză. Mai mult decât atât, în perioada 28 mai – 1 iunie, la orice bilet achiziționat veți primi un popcorn gratuit. Mai multe detalii AICI.

Teatrul Național Radu Stanca

OSCAR SI BUNI ROZ de Eric Emmanuel Schmitt

Cu Buni Roz pe post de ghid, într-o viata traita pe „repede-înainte”, Oscar, un baietel de zece ani, parcurge printre râsete si lacrimi itinerarul emotionant al tuturor vârstelor si experientelor umane, îmbogatite de imaginatia lui care îmbraca realitatea în haina miraculosului. Evenimentul va avea loc vineri, 28 mai de la ora 19:00 la Fabrica de Cultură – Sala „Lulu”.

DE CEALALTĂ PARTE A LUMII de Alexandra Badea

„De cealaltă parte a lumii” este un road-trip teatral, un spectacol inițiatic la sfârșitul căruia personajele își recapătă puterea de a acționa și de a schimba ceva în ele și în exterior. După ce și-a pierdut prietenul în incendiul de la Colectiv, Iris se lasă antrenată la Viena de întâlnirea cu o fată enigmatică Zoé într-o călătorie cu rulota prin Europa. Aceasta experiență îi va permite să întâlnească oameni speciali care construiesc noi utopii acolo unde statul renunță să îi mai protejeze pe cei vulnerabili. Spectacolul va avea loc duminică, 30 mai de la ora 19:00 la Teatrul Național Radu Stanca – Sala Mare.

Teatrul Gong

HARAP ALB după Ion Creangă

„Harap-Alb” este povestea maturizării unui băiat în timpul unei călătorii iniţiatice în care învaţă să-şi facă prieteni, să găsească soluţii pentru situaţii complicate, să aibă încredere în oameni şi să deosebească binele de rău. La finalul acestui drum, Harap-Alb îşi merită răsplata pentru că a fost curajos, şi-a folosit inteligenţa şi şi-a exersat bunătatea. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta de peste 5 ani și va avea loc sâmbătă, 29 mai de la ora 18:00 și duminică, 30 mai la ora 11:00, în Sala Parter a Teatrului Gong.

Atelierul de Creat Povești – Povești pe tricou

Povești pe tricou, după cum îi spune și numele, permite copiilor să își picteze pe un tricou alb o întreagă lume magică creată după bunul lor plac îndrumați de Diana.
Prin contactul direct cu materialele și ustensilele folosite, atelierele de creație oferă copiilor o imagine mai clară a lucrurilor din jurul lor și cum sunt acestea realizate. Iar discuțiile și poveștile care au loc pe baza a ceea ce creăm împreună sunt prilej pentru dezvoltarea limbajului, a fanteziei și a creativității. Atelierul este recomandat copiilor cu vârsta între 6 și 10 ani și va avea loc sâmbătă, 29 mai la ora 11:00, în Sala Studio a Teatrului Gong.

Atelierul de Meșterilit – Fluturele uriaș

Știm cu toții că printre activitățile preferate ale copiilor se numără pictatul și coloratul, astfel că, simpaticul Rilă și prietena sa Aurilă le propun celor mici să confecționeze un fluture uriaș și multicolor. Cei mici se vor distra alături de cei doi prieteni, care îi vor ajuta să-și confecționeze proprii lor fluturi pe care  îi vor decora cu ajutorul diferitelor accesorii, cu multă imaginație și creativitate. Atelierul este recomandat copiilor cu vârsta între 6 și 10 ani și va avea loc duminică, 30 mai la ora 10:00, în Sala Studio a Teatrului Gong.

Târg de jucării la Muzeul Astra

Vor fi 5 zile de activități speciale, cu 5 ateliere meșteșugărești, spectacole de teatru, proiecții diafilme, dar și cu 22 de meșteri populari care își vor scoate la vânzare creațiile în zona Etno Tehno Parc. Mai multe detalii AICI.

Returul dintre Șelimbăr și Cisnădie

Sâmbătă, 29 mai va avea loc partida retur dintre Viitorul Șelimbăr și Măgura Cisnădie. Meciul se va disputa cu spectatori, iar accesul se va face în baza invitațiilor. Mai multe detalii AICI.

 

Ultima oră

Comentariul meu