USR Plus critică raportul regulamentului de colectare a deșeurilor - Primăria spune că totul e corect

Raul Apostoiu, consilier local din partea USR Plus, a atras atenția colegilor din Consiliul Local, că, în opinia sa, tot procesul de selectare a deșeurilor merge destul de greoi. spune el, lucrurile nu funcționează cum ar trebui, iar loc de îmbunătățiri ar fi. Reprezentanții Primăriei l-au contrazis însă, spunând că fiecare pas care se face este în grafic, iar o parte din cererile lui Apostoiu sunt deja implementate.

Consilierul USR Plus a atras atenția asupra faptului că cartelele împărțite sibienilor pentru pubelele smart nu funcționează. Marian Popa, directorul Serviciului Salubrizare și Protecția Mediului din cadrul Primăriei Sibiu, a explicat că aceste cartele vor funcționa în momentul în care sistemul va deveni operațional și că nu au putut fi preautorizate, pentru că ele sunt înmânate șefilor de asociație care le dau mai apoi locatarilor, fără a ști care cartelă la cine ajunge.

Raul Apostoiu a sugerat ca până la implementarea completă a noului sistem și a pubelelor subterane, cele existente să fie întreținute, iar locurile cunoscute ca fiind preferate pentru aruncarea deșeurilor în mod ilegal să fie supravegheate video. ”Supravegherea video ar ușura identificarea celor care aruncă deșeurile acolo unde este interzis, iar o plăcuță instalată care anunță că e sistem video ar putea funcționa ca descurajare pentru cei care fac asta”, spune consilierul local. ”În ceste locuri sensibile există deja camere video. Nu cred că se vor putea monta în absolut toate zonele sau locurile cu pubele, dar în cele identificate cu probleme sunt deja camere. Iar întreținerea locurilor destinate deșeurilor se face constant. Se repară gardurile de împrejmuire, se înlocuiesc pubelele sparte sau deteriorate”, spune directorul Serviciului Salubrizare.

În opinia lui Raul Apostoiu programul ”Reciclează activ” nu a fost suficient promovat pentru că doar câteva sute de sibieni au aderat la el. ”Sunt aproximativ 222 de cereri depuse pentru a trece de la programul practic la cel eco, număr nesemnificativ pentru cele 50.000 de apartamente care se încadrează și se dorește acest lucru. Probabil informarea nu a fost făcută corect sau oferită corespunzător”. Răspunsul la preocuparea consilierului local, oferit de directorul Serviciului Salubrizare, a fost că ”Acesta este probabil numărul de sibieni care și-au dorit acest lucru. Nu îi putem obliga sau atrage, dacă nu își doresc”

 

 

Ultima oră