Un consilier local vrea amenajarea unei parcări pe un teren al CSM Sibiu - Primăria spune ca e neputincioasa

Vasile Aaron este poate cel mai aglomerat cartier al Sibiului, așa că locurile de parcare sunt mereu o problemă pentru locatari. Ioan Plesciuc, consilier local din partea USR Plus, a vrut să facă un bine, propunând amenajarea temporară a unor locuri de parcare pe un teren viral. Doar că propunerea a murit în fașă, pentru că nu are temei legal.

Consilierul local Ioan Plesciuc a propus inițierea unei hotărâri prin care pe terenul liber dintre străzile Șureanu și Semaforului să se amenajeze temporar locuri de parcare. Terenul este unul plin de iarbă, mizerie, care deocamdată nu poate fi folosit.

”În zonă este o problemă cu parcările. Până când proiectul parcării supraterane de lângă piață va fi palpabil, acolo este un teren care este nefolosit. Este în administrarea Clubului sportiv, care am înțeles că deocamdată nu primește bani de la minister pentru a face ce și-au propus. Până atunci, propun să se amenajeze acolo locuri de parcare. Locul necesită curățat și adus niște pietriș. Se și curăță în acest fel, iar locurile de parcare vor deservi sibienii”, a fost propunerea consilierului local.

Aceasta însă a rămas doar la acest stadiu, pentru că niciun fel de modificare adusă terenului nu este posibilă. ”din păcate propunerea nu are susținere legală. Orice fel de investiție din partea Primăriei trebuie realizată pe un teren cu drept real, iar dreptul de folosință nu este unul real. Astfel, acolo nu putem interveni în niciun fel. CSM este administrator, nu poate sub-administra. Avem o corespondență cu ministerul de resort, există în lucru o legislație pentru descentralizarea acestor situații, dar deocamdată nu se poate, nu există fundament legal”, a fost răspunsul Ioanei Leca, administratorul public al municipiului Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu