Trei clinici și spitale din Sibiu au aderat la Portalul Medical

Portalul Medical, platforma inițiată de Consiliul Județean Sibiu și unică în țară, a ”primit” încă trei unități medicale din județ care vor putea introduce sau vedea datele medicale ale pacienților sibieni. La lansare platforma cuprindea Spitalul Județean, cel de Psihiatrie și cel de Penumoftiziologie. Acum datele sibienilor care merg la clinica Misan Med, la Spitalul din Cisnădie sau cel de Pediatrie vor putea fi vizibile în sistem.

VEZI AICI DETALII DESPRE PORTAL 

Portalul medical https://portalmedical.cjsibiu.ro este platforma în care sibienii care au fost pacienți ai spitalelor subordonate Consiliului Județean Sibiu (Psihiatrie, Pneumoftiziologie și Județean) își pot vedea istoricul analizelor medicale, ieșirilor din spital sau scrisorile medicale. Contul se crează ușor, fie pe baza CNP-ului și numărului cardului de sănătate, fie pe baza unui cod care se poate obține de la Spitalul Județean, dacă sibienii interesați nu au fost pacienți.

De acum însă, în portal aceste date medicale pot fi văzute și introduse și de Spitalul Cisnădie, Spitalul de Pediatrie și clinica privată Misan Med. Astfel, sibienii care au cont pe portal și sunt consultați sau își fac analizele și în aceste spitale, inclusiv copiii, vor avea datele stocate pe site. În același timp, dacă cineva are analize sau bilete medicale obținute de la alte spitale din țară sau clinici private, acestea pot fi introduse în cont. De asemenea, și medicii de familie ai pacienților pot avea acces la istoricul medical al pacienților cu cont în portal.

Copiii, cont cu CNP-ul părinților

Dacă pentru persoanele adulte contul este ușor de creat, fie pe baza CNP-ului și numărului cardului de sănătate, sau pe baza codului obținut de la Spitalul Județean, în cazul copiilor procedura este alta, dar la fel de facilă. ”Pentru că minorii nu au card de sănătate, la introducerea datelor va fi nevoie de CNP-ul unuia din părinți, alături de un cod unic ce va fi imprimat pe toate buletinele obținute de la spital. Dacă copilul a fost pacient în trecut, dar părinți doresc să îi creeze acest cont, pot obține un cod de la spital, apoi urmează procedura de înscriere. În unitățile noastre o să facem o campanie de informare a părinților, vom face flyere care o să fie puse în sălile de așteptare, în care pașii vor fi explicați, să ușurăm astfel procesul. Contul va rămâne același pentru copil de când este creat. pe tot parcursul vieții. astfel, el va avea colo istoricul medical încă din copilărie și pe toată durata vieții”, spune Camelia Grigore, managerul Spitalului de Pediatrie Sibiu.

Reprezentanții consiliului Județean spun că sunt în discuții și cu Spitalele din Mediaș și Agnita pentru a face parte din platformă, dar și cu Spitalul Polisano, cu care discuțiile încă nu au ajuns la un final.

 

Ultima oră