spitalul din cisnădie va primi aparatură în valoare de șapte milioane de euro

Spitalul din Cisnădie primește pacienți atât din Cisnădie, dar și din Sibiu. De la redeschidere s-au făcut lucrări pe ici pe colo, dar aparatura a fost incompletă sau nu chiar la zi. Conducerea spitalului orășenesc însă, a reușit obținerea de fonduri europene nerambursabile pentru dotarea completă a unității. Până la finalul anului la Cisnădie vor ajunge peste 100 de aparate necesare investigațiilor medicale.

Proiectul pe fonduri europene are o valoare de 7 milioane de euro. Contractul va fi semnat în curând. ”Suntem în ultima fază a birocrației, așteptăm semnarea contractului. Apoi vom putea demara procedurile de achiziție. Sperăm ca până la finalul anului să primim toată aparatura. Vorbim de peste 100 de aparate, unele care vor ajunge aici chiar în premieră. Este vorba despre un CT performant, un aparat de radiologie, ecografe pentru cardiologie și medicină internă, aparat performant pentru dezinfecție. Aparatura va ajunge atât pe secțiile spitalului, cât și în ambulatoriu”, spune Delia Mincă, managerul Spitalului din Cisnădie.

În acest moment, Spitalul din Cisnădie este spital suport covid. În acest moment are 50 de paturi pentru pacienții infectați și 12 peroane internate. În contextul în care scade numărul infectărilor, conducerea a cerut DSP reducerea numărului de paturi covid la 10. CITEȘTE AICI DETALII DESPRE ACESTE MODIFICĂRI CERUTE ȘI DE ALTE SPITALE DIN JUDEȚ  

Ultima oră

Comentariul meu