câinii polițiști din sibiu au ajutat la prinderea unor proxeneți din brașov

Patru persoane din Braşov au fost reţinute pentru de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism, efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive şi trafic de droguri de mare risc, au informat, miercuri, DIICOT şi IGPR. Câini polițiști din Sibiu au ajutat la prinderea acestora.

Potrivit anchetatorilor, inculpaţii au recrutat prin violenţă sau prin metoda „lover-boy”, au transportat şi adăpostit mai multe persoane vătămate minore, în scopul exploatării acestora, prin determinarea la practicarea prostituţiei.

Conform procurorilor, un număr de 6 persoane ar fi implicate în activităţile infracţionale, dar şi în închirierea unor apartamente sau publicarea unor anunţuri pe diverse site-uri de profil, contra cost.

Potrivit anchetatorilor, inculpaţii şi-au însuşit cea mai mare parte din sumele de bani obţinute şi s-au implicat şi în activităţi de trafic de droguri de mare risc (cocaină şi amfetamină).

Conform unor comunicate de presă remise joi, de DIICOT şi IGPR, în data de 26 mai, procurorii Serviciului Teritorial Braşov, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Braşov, au efectuat un număr de 14 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Braşov, Prahova şi Argeş, în urma cărora au fost ridicate înscrisuri, substanţe pulverulente şi diferite sume de bani.

Au fost puse în executare 7 mandate de aducere, iar alte 15 persoane, care au calitatea de martor, au fost conduse la sediul DIICOT – ST Braşov şi BCCO Braşov, în vederea audierii şi dispunerii măsurilor legale.

Cei patru inculpaţi vor fi prezentaţi Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov – Serviciul pentru Acţiuni Speciale, al ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Piteşti şi BCCO Ploieşti şi al Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu