surprize de 1 iunie pentru copiii de etnie romă din sibiu - ”le-am organizat o zi specială”

Asociația ,,Iulian al II-lea pentru educație și integrarea romilor’’ organizează în data de 1 iunie, de la ora 11.00, cu ocazia Zilei internaționale a Copilului, un eveniment special dedicat celor mici din comunitatea romă, din Turnișor, intitulat ,,Ziua Copiilor fericiți’’.

Sunt pregătite ateliere de pictură pe figurine din gips, povești cu maimuțica FiFi, desene pe asfalt, dacă vremea va permite, dar și multe jocuri, surprize pentru copii.

În cadrul parteneriatului, Primăria Comunei Jibert va asigura transportul celor 17 tineri însoțiți de către preotul Iulian Vincențiu Ungureanu, iar voluntarii din Centrul de Abilitare și Reabilitare ,,Sf. Nectarie’’ din Mediaș au pregătit pentru copii în jur de 100 de figurine din gips, ce urmează a fi pictate de Ziua Internațională a Copilului.

,,Vrem ca această zi să nu fie o zi tristă pentru copiii de etnie romă. Ei au nevoie de atenție, au nevoie de
educație, de exemple pozitive, au nevoie să fie acceptați de către cei din jur. De aceea, ne-am unit forțele pentru a face din această zi, Ziua copiilor fericiți. Mulțumesc tuturor voluntarilor, partenerilor și echipei. Sper din suflet, ca aceste activități derulate în 1 iunie, la Centrul de zi cu program after school pentru copiii romi să fie primite cu bucurie de către comunitate. La Mulți Ani și nu uitați să fiți fericiți, indiferent de vârstă’’, transmite Iulian Rădulescu, președinte al Asociației ,,Iulian al II-lea pentru educație și integrarea romilor’’.

surprize de 1 iunie pentru copiii de etnie romă din sibiu - ”le-am organizat o zi specială”

Copiii de etnie romă cu vârsta cuprinsă între 7 -14 ani vor pătrunde într-o lume a poveștilor, vor învăța să picteze pe figurine din gips, vor cânta și vor participa la diferite jocuri, care să le pună în valoare abilitățile sportive.

,,Ziua Copiilor fericiți’’ se va desfășura la sediul Asociației ,,Iulian al II-lea pentru educație și integrarea romilor’’, Str. Secerătoarelor Nr. 31, Sibiu, în cadrul Centrului de zi cu program after school, inaugurat în data de 5 mai 2021.

La acest eveniment, accesul este limitat. Se vor lua măsuri sanitare și de protecție, deoarece încă, ne aflăm
în perioada pandemiei COVID-19.

Ultima oră

Comentariul meu