VIDEO: Sibiul va avea noi trasee de drumeție - S-a lansat programul ”Anii drumeției”

Anii Drumeției este un proiect menit să consolideze traseele de drumeție din zona Sibiului, să încurajeze petrecerea timpului în aer liber și practicarea activităților non-intruzive, specifice turismului.

Echipa proiectului își propune să ofere un cadru cât mai sigur, potrivit experiențelor plăcute în natură. De asemenea, un punct important este îmbunătățirea infrastructurii de drumeție din județul Sibiu și crearea unei platforme comune pentru operatorii turistici.

 

”Vrem să folosim mai mult potențialul pe care județul Sibiu îl are ca și destinație de drumeție. Astfel am decis ca în următorii doi ani pentru început sa alocăm fonduri pentru a reface infrastructura existentă de drumeție, sa identificăm noi trasee, să le promovăm prin intermediul unei platforme comune de referință pentru ecoturismul din județ și să creăm un cadru care să permită protejarea naturii.”, a declarat Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.

 

Viziunea proiectului este de a contribui la o mai bună înțelegere și apreciere, la bucuria de a descoperi și ocroti natura și cultura locală, atât din perspectiva vizitatorilor, cât și a comunităților locale.

”Prin acest program avem șansa de a pune Sibiul pe harta ecoturismului internațional. Pentru succesul acestui proiect, este nevoie de colaborare atât în echipa proiectului, echipele CJ, cât și cu instituțiile, primăriile și ONG-urile  din județ. Vom evalua trasee turistice, vom omologa trasee existente, vom identifica fonduri europene pentru managementul ariilor protejate și pentru infrastructura turistică.”, a declarat coordonatorul proiectului ”Anii Drumeției”, Adrian Bibu.

VIDEO: Sibiul va avea noi trasee de drumeție - S-a lansat programul ”Anii drumeției”

Un alt obiectiv vizat este dezvoltarea unei strategii durabile de conservare și protejare a ariilor naturale, culturale și a tradițiilor locale.

”Ne propunem să identificăm trasee noi și să le introducem în circuitul turistic, să impunem un standard de marcare și semnalizare a acestor trasee, întrucât există carențe mari, inclusiv la nivel legislativ. Pentru a face traseele mai atractive, ne vom concentra pe pregătirea unor panouri informative, în funcție de specificul zonei pe care îl străbat, inclusiv amenajarea unor puncte de belvedere pe anumite trasee. ”, spune managerul de proiect, Sergiu Olteanu.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Proiectele pentru drumetii sunt bune insa problema sunt cainii de la stane, pentru ca multe trasee trec pe langa stane. Din pacate, incapabilii de la conducerea orasului nu au aflat de aceasta problema (probabil ca nu vad cainii cand se plimba in masina).