iohannis - ”certificatul verde va înlesni libera circulație, dar nu trebuie să ducă la discriminări”

Președintele României a spus că certificatul verde digital este un lucru bun care va înlesni libera circulație, dar că nu trebuie să ducă la discriminare

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că una dintre principalele teme de pe ordinea de zi a ședinței este legată de certificatul verde digital, scrie Mediafax.

„Cred că este un lucru bun, va înlesni libera circulație, dar trebuie să fim atenți, nu trebuie să ducă la discriminări între cetățeni”, a spus Klaus Iohannis înainte de ședința de luni.

De asemenea, liderii europeni vor vorbi despre vaccinurile care ar putea fi donate unor state țerțe. Iohannis a oferit exemplul României care a trimis doze în Republica Moldova.

„Avem și tema solidarității cu state terțe, în cazul nostru vorbim despre Moldova, am donat deja 300.000 de doze și alții trebuie să facă lucuri similare”, a mai spus președintele României.

Nu în cele din urmă, liderii din UE vor analiza strategia privind schimbările climatice.

„O temă foarte importantă pe agenda discuțiilor este legată despre schimbările climatice, în decembrie am decis să fim ambițioși și să avem o țintă ambițioasă. În 2030, reducere semnificativă a poluării față de 1990. Vrem o reducere de 55%, o țintă ambițioasă, dar realizabilă”, a precizat Iohannis.

Pe agenda întâlnirii de luni seara mai figurează teme de politică externă legate de Orientul Mijlociu, de Marea Britanie și de Belarus.

Ultima oră

Comentariul meu