sibian trimis după gratii - a băgat cuțitul în prietenul de pahar, nervos că a lătrat un câine la copilul lui
foto: arhivă

Un bărbat a fost trimis după gratii după ce, în urmă cu trei ani, a înfipt un cuțit într-un prieten. Totul s-a petrecut în localitatea Vecerd din județul Sibiu pe fondul consumului de alcool. Se pare că, la un moment dat, un câine a lătrat la copilul agresorului, situație care l-a enervat la culme pe acesta. Lucrurile au degenerat rapid.

S-a enervat din cauză ca a lătrat câinele la copil

În primăvara anului 2018, mai multe persoane se aflau în centrul localității Vecerd din județul Sibiu, acolo unde consumau băuturi alcoolice. La un moment dat, câinele unuia dintre bărbații prezenți a lătrat la fiul celui care avea să ajungă agresor. Din cauza furiei, pe fondul consumului de alcool, a aruncat cu sticlele de bere după patruped.

I-a înfipt cuțitul în piept

Fiindcă era agitat și pus pe harță, oamenii au încercat să-l liniștească. Unul dintre prietenii lui de pahar a încercat să-l convingă să meargă acasă. L-a luat după umeri intenționând că îl conducă, moment în care bărbatul l-a lovit cu un cuțit în piept. Imediat după înjunghiere, victima a strigat că a fost lovită cu un cuțit, după care a căzut lată pe pământ. Martorii l-au ridicat pe bărbat și au văzut că sângera. Au sunat la poliție și, în același timp, l-au imobilizat pe agresor.

Individul nu a vrut să recunoască că și-a înjunghiat prietenul. A negat că ar fi avut un cuțit asupra lui, însă atât martorii, cât și concubina lui de pe atunci, l-au contrazis. Inculpatul a susținut în mod constant, atât în declarația dată în cursul urmăririi penale cât și în fața instanței că nu se face vinovat de săvârșirea infracțiunii. Acesta a arătat că nu știe să fi avut cuțit asupra sa și că, după ce a fost lovit în zona capului cu o lopată de către unul dintre martori, nu își amintește ce s-a întâmplat. Incidentul cu lopata s-a dovedit a fi neadevărat.

„Toți martorii prezenți au declarat că partea civilă era prietenul inculpatului, și acesta văzând că inculpatul era agitat, a intenționat să-l convingă să îl ducă acasă. Deși martorii nu au observat cuțitul în mâna inculpatului, toți au declarat că au observat când inculpatul l-a lovit cu pumnul în zona inimii pe partea vătămată, iar apoi au observat un cuțit plin de sânge căzut în apropierea celor doi.

Astfel este cert că în momentul aplicării loviturii, inculpatul avea mascat în mâna cu care a aplicat lovitura părții vătămate cuțitul cu care l-a înjunghiat, context în care nu poate fi reținută drept credibilă apărarea inculpatului care a susținut că nu a avut în posesia sa nici un cuțit. (…) Fosta concubină a declarat că fostul ei concubin a consumat în data faptei cantități de alcool fiind în stare de ebrietate, precum și că avea un cuțit cu plăsele de culoare roșu închis”, se arată în hotărârea judecătorească publicată pe www.rolii.ro.

Victima a stat aproape o lună în spital

În urma loviturii primite, victima a fost transportată la spital în Sibiu, acolo a fost internată aproape o lună. Potrivit certificatului emis de Medicina Legală, bărbatul a suferit „o plagă tăiată înțepată penetrantă intratoracic, cu hemo-pneumotorax consecutiv, leziunile s-au putut produce prin lovire cu corp cu vârf ascuțit și margine tăioasă și necesită 35-40 ( treizeci și cinci – patruzeci) de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, dacă nu survin complicații”. S-a mai concluzionat că viața bărbatului a fost pusă în primejdie. Partea vătămată a fost supusă unei intervenții chirurgicale fiind internată în spital în perioada 05.04. – 30.04.2018.

Recent, Curtea de Apel Alba Iulia a respins ultimul apel al agresorului și a menținut hotărârea dată de Tribunalul Sibiu. Acesta a fost condamnat la pedeapsa închisorii de cinci ani pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. Decizia este definitivă.

Ultima oră

Comentariul meu