curtea de conturi în control la teatrul "radu stanca" - ce nereguli au fost găsite
foto: arhivă

Curtea de Conturi Sibiu a încheiat verificările pentru anul 2020 la Teatrul ”Radu Stanca„ Pe lângă sume neînregistrate în contabilitate, s-au depistat și alte nereguli: plăți nejustificate și plăți mai mari decât valoarea contractelor și decât oferta.

4.977,64 lei este suma pe care cei de la curtea de conturi au găsit-o ca fiind plătită de ”Radu Stanca” pentru dotări. S-a constatat că plățile efectuate au fost mai mari decât cele contractate şi care exced oferta acceptată. Suma a fost integral recuperată.

Reprezentanții teatrului sibian au plătit 32.195,24 lei pentru reparația unei clădiri închiriate, când aceste sume ar fi trebuit achitate de proprietarii imobilului, conform contractului. Până la data de 31 octombrie 2021 suma va fi recuperată prin scăderea ei din chirie.

O altă abatere financiar – contabilă constatată a fost faptul că nu s-au înregistrat în contabilitate producţiile video, recepţionate în format electronic, realizate în baza contractelor de drepturi intelectuale şi recepţionate în baza proceselor verbale de predare primire, în valoare de 46.208 lei.

În contabilitatea teatrului nu s-au găsit înregistrați 1.586.063 lei, deficiență care a fost restabilită în timpul auditului.

 

Ultima oră

Comentariul meu