cursuri gratuite de resuscitare și salvare în caz de înec la sibiu
Sursa: parintisalvatori.ro

Sibienii au oportunitatea să învețe să acorde primul ajutor în caz de stop cardio-respirator și în caz de înec. Cursul are loc la începutul lunii iunie și se adresează tuturor persoanelor adulte care doresc să afle cum pot salva vieți. Inițiativa vine de la o familie din județul Maramureș, care de cinci ani face astfel de cursuri, în memoria băiețelului lor, Luca Vlașin, care a murit după ce s-a înecat cu mâncare.

Luca Vlașin a murit după ce s-a înecat cu mâncare. Băiețelul avea doar doi ani și, deși a ajuns la spital, eliberarea căilor respiratorii a fost imposibilă, din cauza lipsei unui aparat de specialitate care ar fi putut să-i salveze viața. Din drama părinților s-a născut o dorință puternică de a oferi ajutor, astfel că, de aproximativ cinci ani de zile, aceștia merg prin țară unde organizează cursuri gratuite de prim ajutor în caz de stop cardio-respirator și salvare de la înec. Sibieni pot învăța să salveze vieți la începutul acestei veri.

Cursul „Părinți Salvatori” are loc în perioada 3 – 4 iunie. Două grupe vor putea participa, de la ora 10:00 și de la ora 17:00. Cursul este destinat tuturor persoanelor adulte, nu doar părinților. Durata unui curs este de 4 – 5 ore, iar locația va fi comunicată ulterior.

Taxa cursului, în valoare de 350 RON/persoană, nu se aplică. Participanții au posibilitatea să facă o donație pentru a susține costurile organizării. Pentru a putea ține evidența înscrierilor, se va trimite mesaj DOAR prin Whatsapp la 0729.903.451 cu Numele + data + ora + localitatea (ex. Popa Vasile, 3 iunie, ora 10, Sibiu)

În urma acestui curs veți învăța să acordați corect primul ajutor. „Orice persoană, în special copiii, se pot îneca cu lapte, apă sau cei, ori cu salivă sau vomă. Oricine se poate îneca cu mâncare, ori cu obiecte mici pe care le bagă în gură. De asemenea, stopul cardio-respirator poate interveni (în special la adulți) ca urmare a unei afecțiuni cardiace – de cele mai multe ori fără antecedente medicale”, spun organizatorii cursului.

De la distanță se poate dona pentru susținerea cursului, cu cardul, fără comision, aici: https://parintisalvatori.ro/cursul-parinti-salvatori/

Ultima oră

Comentariul meu