afacerist român, prădat în belgia de sibianul stripăru. i-a furat mașina și 35.000 euro ca să nu-i omoare familia

Un afacerist român care locuiește în Belgia a fost victima infractorului sibian Stripăru. Acesta l-a amenințat că îi va tăia o ureche și îi va omorî familia dacă nu îi dă o mașină de lux și 28.000 de euro. Imediat după ce a primit bolidul și banii, Stripăru a plecat în Franța, acolo unde a și fost prins mai târziu.

Adrian Marius Crăciun și-a trimis oamenii la casa unui afacerist român, acolo unde aceștia au amenințat că îi vor tăia urechea și îi vor ucide familia dacă nu-i va da o mașină marca BMW, relatează hln.be, citat de Libertatea.

Se pare că Stripăru l-a sunat mai întâi la sfârșitul lunii septembrie a anului trecut. I-a spus direct că vrea mașina de lux și o sumă mare de bani, ca să-l lase în pace. Niewusblad relatează că amenințările au continuat și în urmă cu câteva săptămâni. Infractorul sibian i-a solicitat victimei să vină în parcarea din Jabbeke, de pe E40, cu BMW-ul. Acolo, românul a aflat că oamenii lui Stripăru erau la casa lui din Torhout, pregătiți să intre peste familia lui. Ca să nu se întâmple asta, Crăciun i-a cerut românului să transfere pe loc într-un cont indicat de el suma de 28.000 de euro și să semneze actele de vânzare-cumpărare pentru BMW-ul pe care-l conducea.

După ce victima lui a făcut tot ce i s-a cerut, Stripăru a plecat din parcare cu BMW-ul acesteia, și-a lăsat mașina lui acolo și i-a spus celui de la care luase banii și autoturismul să nu anunțe poliția, că va fi mai rău.

A fugit în Franța. A fost prins de poliția la volanul BMW-ului

Bărbatul n-a văzut însă altă opțiune ca să scape de infractor, a mers la poliția locală, care apoi a transferat cazul poliției federale. Un asociat al sibianului fusese între timp arestat într-un oraș din Belgia, pentru o altă infracțiune, dar el participase și la escrocarea românului din Torhout.

Marius Crăciun a fost apoi arestat și el în Franța, fiind prins chiar când conducea BMW-ul luat cu forța în Belgia. Acum se așteaptă extrădarea lui, pentru a începe procesul. Procuratura cere o pedeapsă de 4 ani de închisoare pentru el. Crăciun are la activ zeci de ani de condamnări pentru mai multe infracțiuni, inclusiv cu violență, pentru viol și tâlhării, dar a fost judecat sub control judiciar sau arest la domiciliu și din septembrie 2020 trăia în Belgia.

Sursa: Libertatea

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Dar cum se face ca violentele, violurile si talhariile + zeci de ani de condamnare te lasa in liberate? Justitia/dreptatea = 0, militia = 0. Dar macar au femelele dupa ce sa roteasca cabina, cand trece vreunul din asta pe sosea cu bolidul xmq56789mamg. Cred ca din militienii ascunsi zilele trecute(si nu numai) , cativa au chefuit cu gonflabilii astia.