situația de pe doamna stanca - primarul șelimbărului asigură oamenii că „nu există niciun risc”

Mai multe persoane care locuiesc în blocul numărul 39 de pe strada Doamna Stanca din Șelimbăr au ieșit din locuințe, joi seara, în fața imobilului de zece etaje de teamă că blocul va cădea. Oamenii au spus că sunt îngrijorați fiindcă, din cauza unui șantier din imediata apropiere și din pricina ploilor abundente din ultima zi, pământul a început să se surpe. În urma constatărilor făcute în teren, autoritățile îi asigură pe cetățeni că situația este sub control și nu există riscuri.

situația de pe doamna stanca - primarul șelimbărului asigură oamenii că „nu există niciun risc”

Zeci de persoane au ieșit seara trecută în fața blocului refuzând să mai intre în locuințe. Au stat zeci de minute în ploaie, încercând să atragă atenția autorităților asupra problemei lor. Oamenii s-au temut că, din cauza ploilor abundente, pământul din jurul blocului se va surpa. „Ne-am temut că o cadă blocul”, a spus Maria M., locatară.

VEZI AICI VIDEO DE PE STRADA DOAMNA STANCA ȘI CE SPUN LOCATARII

Oamenii au acuzat că s-a ajuns la această situație din cauza unui șantier din apropiere, acolo unde a fost săpată o groapă și unde s-a adunat apa de ploaie. „Când a plouat, s-a umplut de apă instant. Au pus lângă groapă pământul pe care l-au scos, iar apa de ploaie nu se mai scurge cum trebuie. Vedeți cât mal s-a prăbușit și există riscul să ajungă până la transformatorul de curent, iar asta fiindcă nu au asigurat malul. Știu că șeful de șantier are acum termen 48 de ore să consolideze malul”, mai spune Maria M., locatară în acest bloc.

situația de pe doamna stanca - primarul șelimbărului asigură oamenii că „nu există niciun risc”

Primarul Marius Grecu asigură că nu există riscuri

Autoritățile au aflat despre ce se întâmplă pe strada Doamna Stanca, astfel că încă de joi seara un echipaj al Poliției Locale s-a deplasat în zonă. Primarul comunei Șelimbăr spune că, în urma constatărilor din teren, s-a stabilit că nu există riscuri. „Am fost acolo, am adus în vedere să se pună în siguranță acel șantier. Nu există niciun risc în zonă, fiindcă nu a fost vorba despre o alunecare de teren, ci despre o spălare de mal”, spune primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.

Ultima oră

Comentariul meu