Cum acoperă IPJ Sibiu „golul” de agenți pe drumurile din județ după reținerea polițiștilor anchetați
FOTO arhivă

Douăzeci și cinci de polițiști de la Serviciul Rutier, Biroul Drumuri Naționale și Europene au fost aduși la audieri zilele trecute. Treisprezece dintre aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, iar mai apoi, în urma propunerii procurorilor, judecătorii au emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru zece dintre ei. Alți cinci se află în prezent sub măsura controlului judiciar. Dată fiind situația, pentru a umple golul rămas în urma lor, IPJ Sibiu a mobilizat efectivele din cadrul Serviciului Rutier pentru a putea acționa pe drumurile din județ. 

Polițiștii sunt acuzați că, timp de doi ani, au cerut mită șoferilor indisciplinați, bani care erau virați în conturile echipei de fotbal a IPJ Sibiu. Mita nu avea sumă fixă, ci se putea negocia în funcție de ocupația șoferilor. Zece agenți sunt în arestați preventiv, iar alți cinci sunt sub control judiciar, astfel că aceștia nu mai pot profesa în prezent. Pentru a acoperi acest gol pe drumurile din județ, IPJ Sibiu a mobilizat efectivele din cadrul Serviciului Rutier.

VEZI AICI CUM NEGOCIAU POLIȚIȘTII MITA

VEZI AICI VIDEO CU POLIȚIȘTII ADUȘI LA AUDIERI LA DIICOT

„Asigurăm dispozitivul pe drumurile naționale cu efectivele din cadrul Serviciului Rutier, mai precis din cadrul compartimentul legalitate transport și compartimentului implementări abateri. De asemenea, cu efectivele de la polițiile orășenești situate pe drumurile naționale, respectiv polițiile orășenești Tălmaciu, Avrig, Săliște și Copșa Mică. Pe raza localităților rurale situate pe drumurile naționale vor acționa echipaje din cadrul Secțiilor de poliție rurală”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

CITEȘTE ȘI: Acuzațiile aduse celor zece polițiști arestați preventiv – Cei doi care s-au internat în spital sunt în topul infracțiunilor

Vă reamintim că acuzațiile aduse fiecărui polițist în parte fac referire și la concursul real de infracțiuni, ceea ce înseamnă că la pedeapsa aplicată la finalul procesului penal pot „beneficia” de o pedeapsă suplimentară.

Ultima oră