condițiile de intrare pentru fiecare țară pentru toate zborurile din sibiu
Sursa: stirileprotv.ro

După o perioadă în care planurile pentru concedii au fost incerte, sibienii se pregătesc de vacanța de vară. Cu toate că nu sunt multe destinații spre care se poate zbura de pe Aeroportul din Sibiu, totuși, există câteva variante.

Sibienii au la dispoziție zece rute din care pot alege pentru a stabili un concediu. Aeroportul Sibiu operează zboruri către orașe din Germania, Austria, Spania și Marea Britanie. Este de așteptat ca aceste țări să își deschidă granițele pentru turiști, în condițiile în care guvernele încearcă să accelereze vaccinarea cetățenilor. Cu toate acestea, rămân în vigoare deocamdată unele reguli locale, uneori diferite pentru fiecare țară.

La sosirea în Marea Britanie, călătorii din România trebuie să prezinte trebuie să prezente:

1) un test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat negativ,

2) formularul passenger locator form,

3) codul de rezervare a două teste pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, ce vor fi efectuate în Marea Britanie pe perioada efectuării măsurii de autoizolare.

Este obligatorie efectuarea măsurii de autoizolare la domiciliu pentru o perioadă de 10 zile. Opțional, persoanele care sosesc dintr-un stat inclus în această categorie pot rezerva și un test (Test to Release) pentru a reduce perioada autoizolării la domiciliu.

Citiți și: Grecia și Turcia, țări cu risc epidemiologic ridicat – Lista completă

Persoanele care au efectuat ambele doze de vaccin împotriva COVID-19 sau care au fost depistate cu infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 3 luni, NU sunt exceptate de la condițiile menționate anterior. Mai multe detalii AICI.

 La sosirea în Spania, românii trebuie să respecte următoarele condiții:

Toate persoanele care călătoresc în Spania, pe cale aeriană sau maritimă, provenind din zone/state cu risc epidemiologic ridicat trebuie să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, care să fie efectuat cu maxim 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol.

Potrivit listei în vigoare la acest moment ,România se regăsește printre statele care sunt vizate de măsura privind obligativitatea prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. Mai multe detalii AICI.

Pentru românii care călătoresc în Austria, se impun următoarele reguli:

Persoanele care călătoresc în Austria din țări pentru care nu există avertizări de călătorie, între care și România și care pot furniza dovezi că în ultimele 10 zile s-au aflat pe teritoriul Austriei sau a uneia dintre statele care se regăsesc pe lista verde, pot intra în Austria fără să fie nevoite să intre în carantină, cu îndeplinirea uneia din următoarele condiții:

  1. Prezintă rezultatul negativ al unui test pentru SARS-CoV-2, de tip PCR (valabilitatea să nu depășească 72 de ore de la data prelevării probelor) sau antigen (valabilitate să nu depășească 48 de ore de la data prelevării probelor)
  2. Prezintă un certificat de vaccinare cu un ser autorizat, cu îndeplinirea uneia dintre următoarele condiții, la data intrării în Austria:
  • au trecut cel puțin 22 de zile de la administrarea primei doze de vaccin, dar nu mai mult de 3 luni;
  • imunizarea cu cea de-a doua doză de vaccin să nu fi avut loc cu mai mult de 9 luni în urmă;
  • în cazul imunizării cu un vaccin administrat într-o singură doză, aceasta să nu fi fost efectuată cu mai mult de 9 luni în urmă;
  • dacă vaccinarea a avut loc după cel puţin 21 de zile de la emiterea unui test biologic-molecular pozitiv pentru SARS-CoV-2 sau a dovezii prezenței anticorpilor, cu condiția ca vaccinul să nu fi fost administrat cu mai mult de 9 luni în urmă sau
  1. Dacă a fost confirmată o infecție pentru SARS-CoV-2 în ultimele 6 luni și poate fi prezentat un certificat medical de recuperare sau o dovadă a prezenței anticorpilor, care să nu fie mai veche de 3 luni.

În cazul în care nu poate fi îndeplinită niciuna dintre condițiile de mai sus, trebuie efectuat, în cel puțin 24 de ore de la intrarea în Austria, un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 sau un test antigen pentru SARS-CoV-2, costurile fiind suportate din bugetul personal.

Reguli de respectat la sosirea în Germania:

România este inclusă la acest moment de autoritățile din Germania pe lista zonelor de risc, categoria 3, ceea ce înseamnă că puteți călători în anumite condiții.

Dacă mergeți cu avionul trebuie să știți că din start companiile aeriene nu permit îmbarcarea pasagerilor care nu au un test COVID negativ (PCR sau antigen) făcut în ultimele 48 de ore, mai puțin copiilor de sub 6 ani.

Începând din 13 mai, dacă sunteți complet vaccinat anti-COVID (să fi trecut cel puțin 14 zile de la rapel) sau aveți acte doveditoare că v-ați vindecat de COVID, nu aveți nevoie de test COVID și nici nu mai intrați în carantină. Asta însă doar dacă NU veniți dintr-o regiune cu noi variante SARS-CoV-2 contagioase (zona 1 de risc). Mai multe detalii AICI.

Ultima oră

Comentariul meu