ce facem în weekend la sibiu - mergem la spectacole și gustăm plăcintă cu rubarbăr

A sosit cel mai așteptat moment al săptămânii – weekendul. Vremea frumoasă de afară ne îmbie să participăm la evenimentele inedite care au loc în Sibiu.

În acest sfârșit se săptămână au loc mai multe evenimente frumoase la care vă invităm să participați.

Teatrul Național Radu Stanca

CERERE ÎN CĂSĂTORIE de A. P. Cehov

Piesa “Cerere în casatorie” de Cehov este un studiu dramatic despre oamenii singuri care nu si-au gasit jumatatea, oameni care sunt confuzi, care nu-si mai gasesc locul si echilibrul. Singura lor dorinta este de a-si trai viata alaturi de cineva, de a se implica serios emotional într-o relatie. Dar piedica în calea fericirii lor este însasi natura lor, felul lor de-a fi. Evenimentul va avea loc vineri, 21 mai de la ora 19:00 la Fabrica de Cultură – Sala „Lulu”.

IMI PLACE CUM MIROSI! dupa Neil Simon

Îmi place cum mirosi! este o comedie spumoasa în trei acte dupa un text de Neil Simon, unul dintre cei mai apreciati dramaturgi si scenaristi americani. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 22 mai de la ora 19:00 la Fabrica de Cultură – Sala „Lulu”.

OSTATIC LA MATUSICA de Morris Panych

„Ostatic la mătuşica” este povestea unui tânăr solitar. El aşteaptă moartea unei bătrâne tăcute şi posacă pe care el o crede mătuşa sa şi care îşi omoară timpul cu poveşti şi amintiri ce vorbesc despre moarte. Evenimentul va avea loc duminică, 23 mai de la ora 19:00 la Fabrica de Cultură – Sala „Lulu”.

Teatrul GONG

Atelierul de Creat Povești – Omulețul de grâu

Ușile teatrului se redeschid începând din luna mai cu o nouă serie de ateliere la sediul teatrului. Știm cât de dor v-a fost de Diana Ribana și de atelierele ei pline de sclipici, culori și voie bună, astfel că aceasta vă așteaptă cu o nouă provocare și anume, să confecționați omulețul din grâu. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta între 6 și 10 ani și va avea loc sâmbătă, 22 mai la ora 11:00, în Sala Studio a Teatrului Gong.

Atelierul de Meșterilit – Lampioanele primăverii

Simpaticii Aurilă și Rilă se reîntorc fizic la Teatrul Gong pentru a susține atelierele de meșterilit cu micii meșteri. Cei doi vă invită într-un decor de primăvară să aflați cât mai multe lucruri noi în cadrul unui atelier în care confecționați și vă jucați cu lampioanele, pe care le veți personaliza cu multă imaginație. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta între 6 și 10 ani și va avea loc duminică, 23 mai la ora 10:00, în Sala Studio a Teatrului Gong.

PRINȚESELE SPION

Povestea din spectacolul „Prințesele – Spion” este una contemporană, autorii încercând să explice o problemă frecvent întâlnită în orașele din România – distrugerea parcurilor și a spațiului verde – pe înțelesul unor copii între 3 și 5 ani. Spectacolul este o modalitate performativă pentru activarea conștiinței civice a copiilor în domeniul ecologic. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta de peste 3 ani și va avea loc duminică, 23 mai la ora 11:00, în Sala Etaj a Teatrului Gong

Drumeție în familie pentru pe vârful Fraga din Rășinari

Este o drumeție de 7 kilometri ce implică o diferență de nivel de 500 m. Nivelul de dificultate este mediu spre ușor, dar care implică o urcare pe o potecă abruptă ce vă va crește pulsul instant. Traseul recomandabil drumețiilor de toate vârstele ( 7 ani +) dar care au o bună condiție fizică. Mai multe detalii AICI.

Triada MTB Avrig

Triada MTB Avrig a ajuns la cea de-a 7-a ediție, fiind una din competițiile tradiționale de deschidere a sezonului de mountain bike. Competiția din acest an se va desfășura între 21 – 23 mai, pe durata a 3 zile, clasamentele finale fiind întocmite prin adunarea timpilor din cele 3 etape. Detalii și program AICI.

Cursa de rățuște

În data de 22 mai 2021, de la ora 13:00 se va da startul celei de-a patra ediții ce se va desfășura LIVE pe pagina de Facebook, iar prima rățușca care va trece linia de sosire va oferi celui căruia a adoptat-o un premiu în valoare de 2.000 RON. Mai multe detalii AICI.

Atelier culinar la Muzeul Astra

Atelierul culinar Cunoașteți rabarbărul? se va desfășura în data de 22 mai 2021 între orele 11 și 16 în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Gospodăria de viticultor sas din Șeica Mică. Activitatea va avea un scop demonstrativ pentru publicul vizitator, care va afla astfel cum se pregătește și cum se coace plăcinta de rabarbăr. De asemenea, tot aici se va prepara compot tonic din tulpini acrișoare de rabarbăr. Demonstrația Cunoașteți rabarbărul? se va finaliza printr-o degustare a preparatelor, până la epuizarea porților.  Detalii AICI.

 

Ultima oră

Comentariul meu