foto: doi sibieni se luptă pentru titlul de campion mondial la pangration în grecia

Sibienii Lucian Stoica și Alexandru Merișanu s-au calificat la Campionatul Mondial de Pangration Athilma care va avea loc în luna decembrie în Grecia.

Weekendul trecut, doi sibieni au participat la Campionatul Național de Pangration și au reușit să se califice la Campionatul Mondial. Lucian Stoica, în vârstă de 47 de ani, și Alexandru Merișanu, în vârstă de 29 de ani, vor pleca în luna decembrie în Grecia.

foto: doi sibieni se luptă pentru titlul de campion mondial la pangration în grecia

„La Campionatul Național Pangration Athilma, care a avut loc sâmbătă și duminică la Poiana Brașov, eu și nepotul meu, Alexandru, care este și doctor la Spitalul Militar din Sibiu, am reușit să ne calificăm pentru Campionatul Mondial din Grecia. Alexandru Merișanu a obținut titlul de cel mai tehnic sportiv. Eu am obținut medalii de aur și de argint pentru semi-contact și kato”, spune sportivul Lucian Stoica.

foto: doi sibieni se luptă pentru titlul de campion mondial la pangration în grecia

Pangration Athilma este una dintre cele mai redutabile forme de luptă create. Experții spun că ar fi cel mai eficient stil de luptă creat vreodată de om. Tradițiile grecești spun că eroii mitici Hercule și Tezeu sunt inventatorii Pangration Athilma. „Acest tip de sport a fost adus în România în urmă cu nouă ani. De trei ani suntem federație legală în România. Pangration se aseamănă cu Ju Jitsu”, spune Lucian Stoica.

Sibianul Lucian Stoica a făcut cunoștință cu acest sport în Grecia, acolo unde a locuit 25 de ani. În această perioadă, a fost elevul antrenorului lotului grecesc. Când s-a întors în România, a practicat și judo. „Eu am mai fost la Campionatul Mondial din Rusia din anul 2018. Clubul meu este afiliat Judo, iar deocamdată suntem la Mârșa. Este posibil să venim în viitor și în Sibiu”, spune Stoica.

Ultima oră

Comentariul meu