Captură istorică de heroină în Constanța

Captură istorică de heroină în Portul Constanța. Au fost găsiți 9 membri ai grupării infracționale care trafica drogurile, printre care și liderul acesteia.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog au efectuat, joi, trei percheziții domiciliare în România, iar, în cadrul unui ordin european de anchetă, alte 5 percheziții, în state vest-europene, la domiciliile unor persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc şi trafic internațional de droguri de mare risc.

Conform DIICOT, în România a acționat o rețea infracțională, formată din cetățeni români și străini, specializată în transportul unor importante cantități de droguri de mare risc (heroină) către țări din vestul Europei, drogurile fiind disimulate în containere în care erau transportate diverse materiale de construcții sau alte bunuri.

Pe 10 mai, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO au efectuat o percheziție a unor containere aflate în Portul Constanța, în urma căreia s-a făcut captura istorică de heroină, în România, respectiv 1.452 de kilograme, care au fost transportate, disimulate într-un container cu materiale de construcții, pe ruta Iran-România, cu destinația finală țările din vestul Europei.

Este a doua cea mai mare captură de heroină din Uniunea Europeană, din ultimii ani.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul autorităților judiciare din Ungaria, Austria, Germania, Regatul Țărilor de Jos, Slovacia, Slovenia, Republica Cehă și Franța.

Conform IGPR, până în prezent, au fost găsiți 9 membri ai grupării infracționale organizate, printre care și liderul acesteia, urmând a fi luate măsuri procesuale corespunzătoare.

„Liderul grupului infracțional ar fi stabilit o infrastructură de transport și comerț sofisticată și complexă, pentru a facilita transportul unor cantități mari de droguri, de la unitățile de producție, la cele de distribuție din Europa. El ar fi controlat un număr semnificativ de companii, depozite și camioane, în mai multe țări din UE și ar fi organizat un flux de mai multe tipuri de bunuri legale, pentru a ascunde traficul de droguri. Marfa legală ar fi fost folosită pentru a ascunde drogurile sau pentru a justifica deplasarea camioanelor între facilitățile sale”, anunță IGPR.

Toate aceste acțiuni au fost menite să inducă în eroare autoritățile și să îngreuneze orice potențială investigație.

Sursa: Mediafax

Ultima oră

Comentariul meu

Publică