Borfași prinși în timp ce înșelau o sibiancă prin metoda "accidentul" - Unul acționa din pușcărie
foto: arhivă

Un sibian în vârstă de 22 de ani a fost reținut pentru înșelăciune prin metoda accidentul. Acesta colabora cu un deținut

La data de 18 mai a.c.,în jurul orei 1115, sibianul de 22 de ani s-a prezentat la domiciliul unei femei din municipiul Sibiu, de la care a ridicat 16.900 de lei și 300 de euro. Bărbatul a fost prins în flagrant de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu.

În fapt, partea vătămată a fost apelată telefonic de către un alt bărbat (aflat într-un penitenciar) care a informat-o că fiul ei a suferit un accident, ar fi căzut de pe o scară, iar pentru a nu rămâne cu sechele grave (paralizie) este necesară o intervenție chirurgicală de urgență, ale cărei costuri sunt foarte ridicate întrucât trebuie transportat de urgență în altă țară, iar sibianul s-a prezentat la domiciliul ei pentru a ridica suma de bani.

”Sibianul de 22 de ani a fost reținut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la infracțiunea de înșelăciune, iar ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cercetările în acest dosar continuă. Polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Penitenciarului Gherla.”, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

Recomandările polițiștilor

Pentru a nu vă expune și a nu pica în capcana acestor înșelăciuni, polițiștii sibieni le recomandă cetățenilor să nu dea curs solicitărilor primite telefonic sau personal de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un accident, de cele mai multe ori rutier, și ar avea nevoie de bani fie pentru rezolvarea situației juridice, fie pentru intervenții medicale de urgență.

  • Dacă primiți o astfel de solicitare, păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare
  • Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.
  • Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.
  • Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că dețin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor.

Ultima oră